lördag 11 november 2023

Väldigt Varierat Genom Tiderna

Vaknade något försent i morse och när man kom ner upptäckte man föga förändringar i tvättstugan. Samma tvättmaskin ur funktion efter över en månad!!! Nåja, drog ut på tiden med en fungerande maskin men det fungerade.
Vad passar väl bättre på kvällskvisten än ett inlägg med bilder på mysiga lampor och den på bilden ovan köptes för länge sedan någonstans kan ha varit det som står kan ha varit någon annanstans foten i keramik och rödmålad eller brun och det man tidigare var ute efter var någon skön lampa liknande den.
Visst fann man en på just det stället eller loppis som det så fint kallas i härligt blått alltså lampfoten i keramik. Naturligtvis är man tacksamt nöjd att man har dem bägge. Den röda kompletterar lilla fågel blå som hänger i taket medan den blå utgör trivsam belysning vid tv:n.
Syluppen med LED belysning fann man betydligt senare, år tidigare fann man arbetsstation med förstoringsglas med LED belysning och den fungerar utmärkt.
Som den ser ut med lampan tänd och nedan hur den ser ut i sin helhet
stadig fot liksom stativ med hjälpsamma krokodilklämmor att hålla fast material med och en spiralhållare för exempelvis lödkolv. Har aldrig använt den rent praktiskt annat än vid annat arbete.
En klockradio man köpte för 9 år sedan eller något fungerar även om man använder en av Androiderna som väckning när det blivit glapp i larm knappen. Har en annan i reserv.
När man returnerade något som var produktionsfel på fick man tillgodo kvitto så på ett av dessa såg man något man verkligen behövde en skarvsladd 10 meters med skyddslock på ena kontakten kabeln i sig mätte dock betydligt längre än 10 meter! Vidare fick man tag på något ytterst angeläget mörka kvällar nämligen 
En bra garage lampa försedd med både upphängningskrok men även en stark magnet och med tre LED lampor på ena kortsidan för begränsad belysning medan den stora innehåller inte mindre än 24 LED lampor varav 23 är hela.
Det ger fantastisk belysning och lyser upp väldigt brett med starkt sken lampan drivs av 3 stycken AAA batterier. Minns att det var erbjudande på den när man köpte den 29 kronor (om man inte missminner?) Vet aldrig ifall de finns där idag? Hur som helst behövs inte fler när man har flertalet andra ficklampor. Can a biz tro. Fimpa.

2 kommentarer:

  1. Ljuset har kortare i antalet timmar räknat mörkret desto fler fram till 21 december när det är midvinter solstånd och efter det blir de ljusa timmarna successivt fler. Tack och lov har man sedan årtal tillbaka otaliga ljuskällor elektriska nät, batteri och USB samt mängder av levande ljus stav, block, breda och värmeljus. När man får syn på bra förpackningar värmeljus slår man till och köper. Tyvärr befinner vi oss i sämre tider med inflation som även höjer priset på värmeljus förpackningar som med livsmedel. I år blir det en ovanlig advent och jul som nyårshelg men det får gå det också. Tur att man sedan 27 år tillbaka vänt socialsjukan ryggen och levt ensam med det man har runt omkring sig. Så lugnt, stilla och harmoniskt!

    SvaraRadera
  2. Vackra lampor för sköna hemmakvällar bra att ha arbetsstation oavsett ändamålet skarvsladd till olika praktiska ändamål den 24:an har man! Lyser bra längs kolsvarta parkeringsplatser ifall man tvingas stanna bilen och öppna motorhuven.

    SvaraRadera