lördag 4 november 2023

Filmer Så Bra och Underhållande 60 70 talet

Lördag och man mår hyfsat skapligt trots allt. Arbetsveckan slut till slut. Diagnosen gör att man endast vaknar efter timmars slummer före eller efter midnatt för besök på klosetten glad får man vara att organen fungerar så bra som de gör. Filmer man sett men kan se om när lusten faller på är följande några av alla man har.
En svensk film från 1965 värd att se och kanske skratta åt för de som förstår flertalet av de medverkande inklusive regissören är avlidna.
En klassiker man minns från 1967 även om man inte ens var född då. Något som på den tiden kallades deckare sändes på Tv i början av 80 talet men man ansåg den för komplicerad att förstå där och då.
Intressant och kanske spännande deckare från 1969 som var ytterst populär på 70 talet men som absolut kan ses även i dagens tider. Leif Krantz gjorde många olika filmer och de flesta var bra! Som
Antagligen gick den som ungdomsserie i början av 70 talet då den är från 1972. Riktigt bra serie där de medverkande berättar spökhistorier för varandra och upplevda erfarenheter.
Underhållande film med Loffe Carlsson, Solveig Ternström och Gösta Wälivaara lite förvirrande handling där en kille som jobbar som lastbilschaufför lånar lastbilen och medverkar i en demonstration. Det glada 70 talet sprider skön harmoni.
Ganska snurrig svensk film från 1972 med många kända svenska skådespelare men även Lars Berghagen som trubadur Jan Halldoff står för regin och det är en i mängden av filmer av honom man har.
Var ett barnprogram från 1972 som visades på Tv och man såg det som barn på 70 talet så naturligtvis beställde man DVD videon.
Även det Tv programmet är från 1972 och när man själv varit fastighetsskötare kändes det helt rätt att se denna Tv- klassiker för 12 år sedan när det var rätt mycket man inte hade sett.
En film man aldrig ens hade hört talas om men beställde förra året från 1976 var faktiskt riktigt bra och det bästa är att det är 70 talet fanns hos nerlagda Disc Shop.
Något annorlunda thriller från 1978 som är bättre än förväntat manus var skrivet av Järn Donner. Handlar om... just det.
En Tv serie man minns att man såg från 1980 men minns inte riktigt vad den handlade om så det var solklart val att beställa den som så många andra filmer.
En dokumentär på 2 discar den första om den stora och vilda gruvstrejken eller LKAB konflikten 69-70 som den även kallas är mycket intressant när man tidigare varit fackligt aktiv. Svartvit film som man aldrig hade hört talas om! Många förändringar fackligt har sannolikt sin grund i den strejken andra delen ser överlevande på vad som förändrades och inte.
Ytterligare filmer man kan rekommendera för de som skulle komma att uppskatta svenska filmer. Detta är en ringa samling av dem man har. Hur åtkomliga de är i dagsläget kan man inte säga men de finns säkert någonstans. Can a biz tro.

Av filmer DVD man har är antalet okänt men man vet att man avyttrat åtskilliga 100 talet discar av anledningen att de antingen varit utfyllnad eller annan orsak.

3 kommentarer:

  1. Självklart har man filmerna i inlägget, inga recensioner när man knappast är rätt person att göra bedömningar och utlåtanden mer bara rekommendationer för de som skulle kunna tänka sig att se någon av filmerna som klar kontrast till nutidens händelser, eländen och galenskaper. De flesta väljer nog att streama genom internet till skillnad från undertecknad som definitivt vill se filmee exakt när lusten faller på utan att tvingas vara uppkopplad till nätet eller ansluta sig till något avgiftsbelagt bedrägeri! Då har man hellre filmer på disc i såväl askar som breda boxar! Har kollat upp somliga filmer genom konvolutbilder via Google lens och många är skrämmande dyra ifall man skulle beställa dem idag. Då var det tur att man beställde när man gjorde när streamingtjänster man helst undanber sig. Filmerna ovan är några fåtalet utvalda när det skulle bli praktiskt omöjligt att ta med alla man har.

    SvaraRadera
  2. Självklart har man filmerna i inlägget, inga recensioner när man knappast är rätt person att göra bedömningar och utlåtanden mer bara rekommendationer för de som skulle kunna tänka sig att se någon av filmerna som klar kontrast till nutidens händelser, eländen och galenskaper. De flesta väljer nog att streama genom internet till skillnad från undertecknad som definitivt vill se filmee exakt när lusten faller på utan att tvingas vara uppkopplad till nätet eller ansluta sig till något avgiftsbelagt bedrägeri! Då har man hellre filmer på disc i såväl askar som breda boxar! Har kollat upp somliga filmer genom konvolutbilder via Google lens och många är skrämmande dyra ifall man skulle beställa dem idag. Då var det tur att man beställde när man gjorde när streamingtjänster man helst undanber sig. Filmerna ovan är några fåtalet utvalda när det skulle bli praktiskt omöjligt att ta med alla man har.

    SvaraRadera
  3. Dubbla kommentarer? Vore bättre Google höll reda på sånt än tjafsa om "logga ut" från en dator, man ska kunna vara inloggad på flera prylar samtidigt för den delen gäller det skräpet duröret och inte något annat UPPHÖR överkontroll och liknande det räcker med all skit vi har i samhällena som Gurgel definitivt inte kan påverka åt rätt håll! Före år 2010 var mycket och det mesta som det skulle vara! Idag är begränsningar överansträngt maximalt vilket gör att man värjer sig för att ens ansluta till något alls! Bra filmer förresten samtliga skön avkoppling från verkligheten och allt annat.

    SvaraRadera