söndag 12 november 2023

Igår Tvättstuga Idag Egen Maskin

För 4 år sedan beslöt man att införskaffa något lämpligt att tvätta mindre gods i. Beställde en mini tvättmaskin.
Det blev ett paket som innehöll en camping/resetvättmaskin samt det man har haft mest nytta av ett portabelt mini torkskåp.
När tider försämras och tvättstuga på gränsen till blockeras av upptagna tider vecko och helgdagar blev det en temporär lösning som varat i 4 år. Tvättmaskinen som den ser ut inuti kan ses på bilden nedan.
Manuell påfyllning av vatten max +50° manuell tömning likaså sköljvatten. Runda behållaren är för "centrifugering" och hela ekipaget har begränsad tvätttid men den fungerar hyggligt och hela maskinen bortsett ifrån motorn är hårdplast. Vad som hade varit intressant är var man kan få tag på borsten på bilden nedan?
Antagligen skulle motorn i maskinen man har INTE orka driva den med någon roterande borste och ens ett par skor när den har fullt upp att orka rotera tvättgods med rotationstallriken på botten så stark är inte motorn 3 kg gods och spinn funktionen klarar 1 kg gods. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Tvättmaskinen kostar samma pris idag som för cirka 4 år sedan vad torkskåpet kostar framgår inte och inte har man kollat upp det heller! Inget som säger att paketpris skulle vara idag. De som säljer maskinen har åtskilliga modeller till andra priser men man går inte på niten en gång till! Nästa objekt blir en riktig tvättmaskin där man slipper påfyllning och tömning manuellt av vatten för varje moment!

    SvaraRadera
  2. Har man trångt badrum med toalett och handfat och litet till är nog en Adler mini tvättmaskin och en Air'O'Dry det bästa alternativet när dessutom tvättstuga oftast är fullbokad. Det bästa är att ha egen normal stor tvättmaskin sedan får man använda ifall man har, Air'O'Dry torkskåp och torka tvätten i turordning det är ju så det får lov att bli.

    SvaraRadera