lördag 18 november 2023

Äntligen Helg (Eller?)

Kändes ändå konstigt att vakna imorse trots allt. Det blev aldrig av att gå ut och handla något när man höll på med annat som upptog måttlig tid dessutom känns det inte det minsta lockande att bege sig ut i kylan när man tvingas stå och vänta på busseländen*2 varje morgon som kväll!
Svalare än -5°C känns det inte relevant att promenixa till lokala livsmedelsbutiken.
En skylt man såg på 80 talet när det fanns dörrknackande försäljare. Som tur är har tiderna förändrats när numera entre dörrar oftast är försedda med kodlås vilket gör att obehöriga inte äger fritt tillträde till trapphusen det räcker ändå.
Alltid någon fördel med kylan man slipper snöfall och trafikkaos vilket får vänta.
Någon sorts plasma tv och en analog mini-tv som ytterst sällan är påslagna! Plasma Tv:n endast nyheter och ffa DVD video filmer medan mini-Tv:n än mer sällan eller sparsamt som det också kan kallas. Andra kan få ovälkommet besök.
Kan väl vara något USB-C verkar vara det mest hållbara när man upptäckte att både Doogee S59 och Moto G31 medföljde just USB-C kabel som nätadapter som klarar kapacitet 5000 mAh och 10050 mAh.
Såg detta 6 september. Tyvärr hade man inte råd öht när man tvingades prioritera mediciner, livsmedel, färdmedelskort och mycket annat. Dessutom köptes en begagnad mini laptop vars OS är Windows 10 22h2 och stöds t.o.m. 14 Oktober 2025. Den fungerar ihop med allt-i-ett skrivaren till ändamål man avser. Can a biz tro.
Apropå analog den köpte man år 1996 och den användes flitigt som frekvent för egna inspelningar men även mycket annat. År 2006 sålde man den till köpare.
År 2014 prenumererade man på en tidning man sällan eller aldrig hade någon tid över att hinna läsa dem det blev främst helg och betydligt senare än samma vecka det kom något nummer.
Fördelen var bl a att det kom i transparent plastpåse väl dold. Svunna tider.
Cafe och runda underlägget ligger permanent fram. Ljus manschetter och svart snöflinga köptes 2014 hos Mixat.

1 kommentar:

  1. Skönt ändå att slippa gå ut en lördag och promenera dessutom blev det dusch så det kändes helt uteslutet att gå ut efter den. Hackare eller bedragare har man råkat ut för tidigare så man är tacksam att slippa ohyran! Märkte att laddkabel USB-C är mer tålig än de traditionella kablarna antagligen extra isolering innanför höljet. Någon ny laptop/bärbar dator blir det inte på en överskådlig framtid när "utvecklare" försämrat dem genom bl a SSD lagringsenhet istället för fysisk hårddisk, ingen DVD-RW enhet och ibland eMMC vilket ingår i bl a Android mobiler vilket antagligen gör att tillsammans med appar som frekventa uppdateringar av dessa förbrukar telefoner på 3 år när de egentligen skulle haft en livslängd på 10-15 år likt de gamla modellerna! Spolbandspelaren var nummer 2 när man hade haft en sedan tidigare detta var en Grundig blytung och stor med jättebra ljud tyvärr blev det utrymmesbrist och när någon hade förfrågan om att få tag på en hjulbandspelare så blev det att man sålde den. Papperstidningen Nya Tider var intressant där och då men man fann redaktionen märkliga när dom ena gången var så stolta över presstöd och besökte bokmässan där de skänkte bort gratis nummer av tidningen för att i nästa ögonblick ville att prenumeranter skulle skänka bidrag! Vad är det för ett jävla sätt!?!? Nä man satte stopp för prenumeration när det var en veckotidning som man ändå sällan och aldrig hade tid att läsa! Impulsköp underlägg i glas som den svarta snöflingan för värmeljus och vackra stavljus manschetter samt liten vacker tesked i trä som kunde användas till lösvikt te.

    SvaraRadera