lördag 9 september 2023

Eftermiddag 9 September

Hade planerat att åka och kompletterings handla men lusten försvann efter duschen när man varit 2 gånger a 4 turer förra lördagen samt tisdag och drivmedel är inte gratis eller att man har så mycket råd bilen dricker drivmedel, fort är tanken tom samt man vill inte få tom tank längs vägen tillbaka. Därmed blev det rehabilitering istället vilket är det bästa man kan göra när man tycks ha järnbrist.
VHS köpfilm beställd under 90 talet en av cirka 25 VHS kassetter man inte gör sig av med av naturliga som personliga skäl. Finns det någon som använder VHS annat än nostalgiska fanatiker!? Knappast, antagligen inte heller någon mening att lämna till loppis de tar sannolikt inte emot dem, kan vara svårsålda.
1992 var den ny, har visats på Tv sedan dess, första filmen med Russell Crowe man såg. Andra kan ha varit "Insider".
Skräckfilm VHS köpfilm man minns fragment av fritt baserad på boken av H.P. Lovecraft. Gothic var en annan "mystisk" film man beställde från dåvarande Melody Line.
Någon thriller som man inte minns mer än att man kan ha DVD-R kopia. Man gjorde mycket sånt när man hade möjligheten. Så många av dessa VHS filmer kopierades till DVD spelarens hårddisk och sedan "redigerade" man film för film och slutligen fördes de över till DVD-R diskar. Många VHS köpfilmer har sålts.
En VHS Film man aldrig vet om den blev kopierad till DVD-R disk. Några har man lyckats köpa i DVD format, varför? Dels hållbarhet men kanske främst enklare att förvara alltså fördel i lagring. Sälja? Aldrig i dagsläget med tanke på inflation, det låga Nano värdet på valutan. Sedan står dessa inte i vägen eller tar upp viktigt utrymme där de står. Can a biz tro.
Riktigt bra svensk underhållning från 1995 (vad man minns) och den är kopierad till DVD-R disk! För cirka 15 år sedan, liksom många andra är därför minns man dem sällan.
Mellan 1994-1996 var serien populär på Tv4 samtidigt försökte väl filmbranschen att kontra med både kort och långfilm som inte hade sänts på Tv. Fanns något som kallades "Enjoy" och man kunde beställa VHS köpfilmer vilket man gjorde. De var lite som Svenska Skivklubben hade istället för Månadens skiva, månadens film. Det var nog bra för de som hade råd.

2 kommentarer:

  1. Bilder ifråga i inlägget är från Moto G31 kameran. Inte de bästa men man orkade inte kopiera de perfekt scannade bilderna som finns på externa hårddisken för ett ynka inlägg som man är nästan ensam om att läsa. Det framgår betydligt bättre när bilderna inte finns tillgängliga på Gurgel (bra där) och så är det naturligtvis fick man lite av en nostalgisk återblick till en svunnen tid långt bättre än nutid för drygt 25 år sedan!

    SvaraRadera
  2. Fanns möjligheten hade det varit värt att kopiera "Abduktion" till DVD-R, man ser ju vad bilderna föreställer så Moto G31 kameran är klart värd uppskattning! Burning, Romper Stomper, Necronomicon är samtliga klassiker för de som var med när det begav sig. Jade, Primal Fear, En På Miljonen är sköna filmer från 90 talet. Samtliga även 90 talarna kan vara omöjliga att få tag på för de som bor i byar där de knappt kan ta i parabol sända program och har endast tillgång till VHS och DVD video även rent ekonomiskt. Samlare (finns säkert) skulle säkert ge en fin slant för de filmerna.

    SvaraRadera