fredag 29 september 2023

Fredag 29 September

Åkte och fyllde på drivmedel i bilen. Man hade tankar åt att åtminstone uppdatera vad Power hade tillgängligt i fysisk butik.
Drivmedel förhåller sig ännu dyrt! Det blev ändå volymen det blev och man klarar sig något tag till på mängden.
Efter besök till Power butiken bar det av till enda livsmedelsbutiken att kunna handla hos för en 14 dagars inhandling. Vad man har i nuläget är bl a 2 förpackningar juicy vegan burger. Billigt är mer en lögn än sanning när det kommer till vegetariskt och veganskt dock mår man desto bättre på det och lastar inte in de mängder chark och mejeri varelserna gör! Minskar i vikt och det mesta känns betydligt bättre.
Operativsystem nr 11 hinner inte upphöra förrän nr 12 är på ingående. Skrämmande men det är klart de vill väl knappast iscensätta som det gjordes med pandemi vaccinen därav är något på gång för de hoppfulla få.
11:an lanserades 2021 upphör 2023 strax över 24 månaders aktivitetstid. Då finns ingen som helst anledning att skaffa den utan enkelt lämna in enheten till retur och införskaffa något nytt eller nästan nytt men med helt annat OS (operativsystem) 
Tidigare uppdateringar gjorda. Hellre uppdateringar som lyckades än misslyckades! Även om somliga fyller noll funktion.
Senaste "uppdateringarna" tidigare idag nerladdade som installerade för version 22h2 av 10:an dock är inte någon skrivare installerad ännu även om applikationen finns men man känner att man hellre skyndar långsamt än för fort när man har starka erfarenheter av misslyckade installationer och saknade drivrutiner, programtillägg etc.

2 kommentarer:

  1. På displayen till drivmedelspumpen stod det att kvitto inte kunde skrivas ut och då är det bra att ha Androidens kamera till hands. För 3,5 år sedan fick man desto mer drivmedel när literpriset var nere på 12:80kr/litern idag blir det inte många liter men så behöver man inte bilen i samma utsträckning som då. Besöket till Power var främst avsett för att uppdatera sig om vad de hade att erbjuda gällande laptops vad som förvånade en var att det stod uppradat flertalet stationära datorer vid närmare eftertanke förstod man att det finns stor efterfrågan på dessa när nutida laptops saknar styrka, flexibilitet, hållbarhet och utbyggnadsmöjligheter för tekniskt kunniga proffs som spelar avancerade spel mm. Tillverkare av laptops försöker skapa intressanta laptops men försäljningen har dalat katastrofalt vilket innebär att laptops säljs till i många fall i det närmaste "bortskänkningspriser" vilket även har att göra med inflationen och livsmedelspriser att göra! Hellre utan dator, surfplatta eller laptop än svälta! 11:an kom vid en olämplig tidpunkt vilket troligen gjort att den, oavsett utveckling, helt saknat kraft och resultat och istället krävt mer utrymme och kapacitet än folk generellt haft råd att köpa. Sedan första datorn man lät uppdatera genom internet (Me) har man alltid låtit uppdateringar få prioritet nummer 1, det har resulterat i mer än fullt fungerande operativsystem, drivrutiner och allt för övrigt samma sak gällande inköpta programvaror som medföljande installationsämnen till hårdvaror (hårddisk, CD/DVD drive, skrivare, minnen etc). Vill man ha så få uppdateringar som möjligt finns alternativa OS med öppen källkod.

    SvaraRadera
  2. Läste att skattesänkt drivmedel är "omöjligt" därför kvarstår svineriet. I somliga fall kan det försiktigt nämnas "prisvärt" gällande livsmedel och passa-på priser är mer sällan än ofta när man inte är ute efter varorna. Enkelt citerat varför 12:an är på gång året innan 11:ans support utgår: för vad ska de roa sig med och drygta sig med annars!? Så drygt 24 månader höll 11:an sedan insåg de att det behövs någon uppföljning? Tur att man aldrig hoppat på det tåget men det är som hållbarhet och kvalitet av dagens slit och släng inom alla områden och branscher. Frågan man kan ställa sig: vilken planet ska de frakta avfallet till!? Planeten Tellus är redan befintligen överfull med gamla sopor och livsfarliga avfall sedan tidigare. Föga märkligt när klimatet påverkas och glaciärer smälter med ljudets hastighet och mycket mer därtill.

    SvaraRadera