söndag 17 september 2023

Söndag 17 September

Lugnt och skönt stilla eftermiddag och man kan omöjligt låta bli att tänka tillbaka på tiden som flytt och vad man hade kunnat gjort istället för vad man gjorde.
Idag hade man gärna haft en sådan laptop och även med svart bildskärm. För teorin att hade man haft mer "kräm" Dvs mer RAM minne hade man sannolikt fått igång skärmen också. Tyvärr hade man 3Gb totalt och 10:an 32 bit krävde troligen 4-6 Gb minne när man på HP Probook 430 har inte mindre än 8Gb minne!
De högtalarna följde nog med gamla stationära datorn när man lämnade den till returcentrum tillsammans med multimedia skrivare (man idag gärna hade haft kvar) men tiderna hade förändrats och man hade tröttnat på laptopen och stationära datorn och var engagerad i annat.
Det föranledde att man fattade rationella beslut som man sedvanligt fått ångra. På bilden ser det ut som att kylaren är den gamla Belkin vars fläktbitar lossnade musen kan vara annan än den man har idag.
Vänster sida från vänster lås, fläns för fläkten, uttag för externt tangentbord, nätverkskort kontakt, uttag, USB uttag och längst till höger 5-i-1 minneskort läsare. Modell: HP Compaq CQ61 323OE.

Fick man tag i ett exemplar även om det var utan hårddisk och minnen skulle man mer än gärna köpa den! Såg en annons tidigare i somras ett exemplar från 1000 kronor tyvärr i Göteborg. Nåja, vem vet kanske det finns någon därute till salu? Hoppet är det sista som lämnar. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. När man tänker efter får man fram att en HP Compaq Presario CQ61 är minst 14 år gammal och praktiskt taget omöjlig att få tag på, dessutom OS 7:an kräver 4Gb minne vilket var i den när man fick tag på den! Enkel ekvation säger isf att 10:an skulle kräva 6Gb minne varför 11:an kräver minst 8Gb helst 16Gb för att man praktiskt ska kunna använda den öht! Det får bli något helt annat objekt än någon HP Compaq Presario CQ61 med andra ord. Hade helst velat få tag på något med 32Gb minne och 1 Tb SSD så att man kunde använda den till det man avser att ha den till förutom utskrifter av olika slag.

    Nåja, för närvarande läser man de Magazine och tidningar man köpt och det är riktigt trevlig läsning i Svenska öden och äventyr tiden långt före man föddes, årtiondet man föddes och 1973 allt som hände, hur viktig TV var det tycktes hända massor i världens alla hörn och kanter och även om det är 50 år sedan kan man se på saker och ting ur andra vinklar och perspektiv än vad man fått berättat genom föräldrar (mamma) och dåtida bekanta som andra man egentligen aldrig känt. Fakta istället för någras förklaringar och vinklade sanningar med stora modifikationer. Vet att ingen på jobbet vet eller vill veta men själv vill man gärna veta vilket är främsta orsaken varför man köpte tidningen och av lite nostalgiska skäl. Uppvuxen under 70 och 80 talet är det alltid av intresse både fakta och andras reflektioner. Bumerang eller Boomerang som den även kallas.

    SvaraRadera
  2. Butikers krängare av digital teknik gör allt och mer därtill för att få sälja så mycket som möjligt även om de tillbehören inte är nödvändiga komplement till det naiva kunder har för avsikt att köpa! HP Compaq Presario CQ61 förblir ett minne och de ljusa stunderna var fåtalet räknade! Det är bara att glömma de anständiga tider som flytt när digitala branschen var några procent reko men tiderna var betydligt annorlunda och börserna positivare än idag. Det är helt avgörande för all försäljning vare sig det gäller bilar, mc, digitala branschen eller livsmedelsbutiker. Så är det bara.

    SvaraRadera