tisdag 16 augusti 2022

2 Exemplar till Samlingen Akvarium

När mycket känns hopplöst och mycket som det mesta utanför bostaden och livet sätter emot ger man upp hoppet om något som helst bättre.
Gick för ovanlighetens skull in där man bojkottat robotarna och kapitalismen. Vad fann man då? Jo, kylskåpsmagneter 2 stycken till lagom prisklass. De man köpt tidigare hade höjts priserna på sedan fanns det de med klara fantasipriser! Det blev de 2 ovan. Nöjd med självbetjäning gick man över till bråtet (hållplatsen) och satte sig att vänta in rätt buss. Kände dock att hjärtat inte ville vara med riktigt.
I 105 liters akvariet simmar olika fiskar som Dalmatiner molly, guppy och 4 Albino Pansarmalar. Den i princip äldsta av dem syns sällan men tycks vara medveten om sin uppskattning och det är trevligt när hon syns till.
Större har hon blivit Ancistrus honan cirka 15 centimeter lång och vacker, ståtlig kanske främst mycket charmig vilket är något man verkligen gillar med dessa fiskar originella och i många fall med stor viljestyrka. Man har alltid älskat dessa sedan man hade ett stim på inte mindre än 13-15 Ancistrus i olika storlekar, 2 vuxna och resten avkommor till dem. Cannabis.

5 kommentarer:

  1. Det var för cirka 12 år sedan man fick ett stort stim på 13-15 stycken totalt. Något synd att man aldrig hade lyckats fånga upp de små ynglen från nuvarande honan när man såg dem överallt i just det 65 liters akvariet. Antagligen blev de mat åt hanen och honan.

    SvaraRadera
  2. Ja! Där satt dom. 2 av de snyggare i den ofrivilliga samlingen. Vackert mot skåpsdörren som bakgrund och till skillnad ifrån de andra var dessa billigare med tian ungefär. Fjärtarna ljuder på fjärtar de bjuder...

    SvaraRadera
  3. ...pajasarna som tror på er röst för väljarna blir det dock aldrig någonsin någon tröst motför de som är bosatta i öst.

    SvaraRadera
  4. Sedan den 16 augusti pryder magneterna kylskåpets yttre sida tillsammans med de tidigare inköpta och antalet är...

    SvaraRadera
  5. ... varken fler eller färre än 9 stycken vilka hade varit några fler om man inte skänkt bort 2--3 stycken sedan tidigare! Näe, daks för nytt inlägg kanske? Håmänn si inga alls!

    SvaraRadera