måndag 22 augusti 2022

Kategorin Ämnet Hårdvaran Mjukvaran

Måndag och man mår risigt, beroende på om man måste kontakta ohälsocentralen? Får se hur man känner sig i morgon. Ja, hade man läst teknik magasin runt tiden 1980 och framåt kanske man hade fått tagit del av utvecklingens framtid (eller inte!) Inte fanns CD skivor där och då lokalt men det är klart bor man i ett konservativt samhälle där man ännu är bosatt (av någon anledning) var ju vinylskivor, kassettband och hjulbandspelare fortfarande aktuellt som de enda ljud media enheterna! 1982 kändes CD fjärran avlägset musiktidningar hade ännu annonser med vinylskivor och...ja, så var det. Kanske därför så många medmänniskor valt att stanna kvar och rota sig. Det konservativa tilltalar på något sätt till dem.
När det kommer till utvecklingen så finns en grundlös uppsjö av företag som säljer Bluetooth föremål. Fann några eventuellt intressanta, sedan man redan beställt en!
Billigare beroende på kraven, eller utrymmet eller både och ibland är det att man vill "gömma" sändare tillika mottagare.
Så mycket kan ju nämnas är att långt ifrån alla digitala produkter för audio var försedda med bluetooth ens i början av 2000 talet! På 90 talet fanns det inte ens i fantasin! Då början till mitten av 2000 fanns något annat kallat IR infraröd som var populärt inom vissa gränser. Funkade väl sisådär, ibland inte alls beroende på datorn och dess system samt kort.
Ju billigare desto snävare som begränsad funktionalitet vilket inte alla konsumenter tar i beräkning och många radikala "gratis ska det vara men funka perfekt direkt!" Släpper det hela och plötsligt kan det finnas hur mycket data föremål som helst hos olika loppisar, returbutiker och återbruk som sällan blir sålda och slutligen hamnar på Återvinningscentraler. Cannabis.

4 kommentarer:

  1. Vilka ofantliga volymer avfall och sopor människor gör sig av med när mängder hade kunnat sorterats decennier tidigare men då var det inte lågkonjunktur, inflation, skattehöjningar och annat elände

    SvaraRadera
  2. Dessutom skapar det arbetstillfällen vilket iofs kräver skyddsutrustning men framför allt ambition, förmåga och ork att genomföra på heltid samt att all hantering kostar miljarder i hantering som efterjobb och skapande av returmaskiner

    SvaraRadera
  3. Alla innovationer är grundläggande positiva effekterna är goda sedan är väl inte allt genomtänkt med konsekvenser och konsekvenserna av konsekvenserna men så är livet på planeten Tellus

    SvaraRadera