måndag 22 augusti 2022

Bara Åren Går och Lite Ibland Inget Består!

1970 talet var det här ingen ovanlig syn längs älvarna i olika kommuner. Ett bra effektivt och ekonomiskt sätt att forsla timmer. Det skapade mer än heltidsarbete att flotta timmer vilket framgår av filmer man sett, finns säkert flertalet på media.
En bild på något som avvecklades där fabriken först lades ner och därefter revs antagligen tillsammans med byggnaden till vänster på bilden. Betongbyggnaden till höger om fabriken revs kanske på 80 talet medan kiosken i förgrunden fanns nästan hela 1990 talet och revs nog i slutet av 1990 eller början av 2000 talet.
Personliga minnen genom fotoalbum finns det tillräckligt gott om trots att somliga bilder tyvärr klipptes sönder när det gjordes till någons bemärkelse album och liknande. Tråkigt men "vackert skulle det vara!" Till vilken nytta när bilderna är förverkade för alltid!
Skribenten till vänster på bilden som antagligen är tagen i slutet av 1970 talet början av 1980 talet, mest troligt det första.
Syskon kunde likt oförstående syskon oftast var vara retfull och det kallades av oförstående föräldrar för "syskonkärlek".
Undulater i bur som man fick av ett syskon till en bekant. Orsaken att skaffa detta? Var nog mest att få uppmärksamheten man saknade, trots allt var det positivt för många och i synnerhet en själv när de fick avkommor.
Till skillnad från akvarium man äger idag hade man nog ganska lite eller ens det minsta begrepp om vad man tog emot men det var ju gratis! Åtminstone fåglar, bur och tillbehör.
Det var plus och minus, plus när man fick låna en moped och åka ut i Horndal på egen upptäcktsfärd. Det gav mersmak men otacksam som man var ogillade man att missa marknaden. Såhär 37 år efteråt är man mycket glad och lycklig att man slapp ifrån det eländet, fick jättelikt miljöombyte och träffa släkt man aldrig träffat tidigare samt att allesammans fick utbyte som aldrig går att värdera i något!
Fem år har gått sedan bilden togs på den nytvättade och fräscha bilen. Föga eller intet visste man vad som lurade 2,5 år senare...
Den bilden togs för 14 år sedan, då var man stolt och ny ägare till ett fordon man i slutet av 70 talet sa att man aldrig skulle köpa! Dess genuina originalitet förändrade helt allt och än idag äger man detta fordon vilket med åren blivit en form av "bank" 🏦 där reparationer, byte av förslitnings och förbrukningsdelar, drivmedel och allt annat ingår.
Vad har det för påverkan, när man ännu detta år till dagens datum inte kunnat bruka bilen alls!? Ekonomiskt sett har det sparat drivmedel och slitage men åtgärder återstår att utföra där material kostar tusenlappar exklusive montering! Cannabis.
Eftersläntrare som det kallas (kalas?) Då var vi klara med det och gå vidare med allt viktigare ärenden som uppgifter där allt var, är och förblir viktigare än ingenting som organisationer avlönade av... Ja, det kan vilken dårnicke som helst räkna ut.

5 kommentarer:

  1. Det suger totalt! 3 månader utan att kunna nyttja bilen är katastrof, som tur är behövs det inte i tjänsten som för 2 år sedan!

    SvaraRadera
  2. Det är ju trots allt ett mekaniskt fordon utan minsta tekniska specialiteter eller digital dyngas trampbilar. Det är som det är med allt sedan 2000 talets begynnelse och framåt

    SvaraRadera
  3. När man av hälsoskäl och tillstånd inte kan skruva som meka med bilen själv överlåter man det till verkstad man trodde hade kunskaper. Hade man likt 90 talet varit lika ivrig, kunnig och ambitiös hade bilen varit klar för 3 månader sedan! Nu känns det som att man är pensionär och lite kan göras som åstadkommas när hjärtat sätter igång och fladdrar och kroppen går in i reservfas. Visst promenader ökar möjligheterna till bättre utsikter men är man ensam är det som det är.

    SvaraRadera
  4. Naturligtvis hatar och avskyr man allt och alla parasitträck, betonggrisar och all ohyra öht tyvärr existerandes på planeten. Önskat att man hade tillgång till det som behövs och är nödvändigt för produktionen av elimineringen av dem alla! När nu läget är helt annan hoppas man på det näst bästa. Trist nog dröjer det men tids nog faller de ifrån likt de mögliga katträck de föddes och levde som...

    SvaraRadera