tisdag 27 december 2022

Akvarier Underhåll

Tog itu med rengöring av cirkulationspumpar till fjärde akvariet och den var...tät!
Resultatet blev bra, skiftade dock så att grodakvariet fick den som varit i fjärde och den från grodakvariet hamnade i fjärde akvariet där det endast är Malaysiska sandsnäckor.
Blev god fart på den i grodakvariet och den i fjärde fungerar hyfsat. Det är samma modell i bägge dessa akvarier.
Endast inköpsår skiljer dem åt. Ett akvarium är på 38 liter medan det andra är på cirka 20 liter. Då behöver man inga större pumpar.
Efter såna aktiviteter har det inte dröjt länge innan man kunnat se avkommor.
Klogrodor har man haft sedan 2015 men för att förstå arten har många dött och man har köpt nya. Nu har man cirka 7-8 stycken varav två är föräldrar och de övriga är avkommor.
Den pumpen i 65 liters akvariet var stilla så röret togs lös och det var igensatt av alger så efter rengöring så fungerar den då upptäckte man räkorna och en av 2 grenmalar så de har alltså överlevt vilket är glädjande!
Inte så tokigt alls jo är nog ganska nöjd med flytväxter som tycks frodas i det akvariet där guppys, fantom tetror, grenmalar och amano räkor samsas om utrymmet. 
Den pumpen var batteridriven och fungerade lite drygt 1,5 år men sedan la den av ja motor fungerade men pump funktionen upphörde så det blev återvinning av den. Cirkulationspumpar har man haft åtskilliga av under de 13 år man haft akvarium. Can a biz tro.

1 kommentar:

  1. Efter ett par år kom man underfund hur man gör med akvarium, dessförinnan gjordes flera förändringar per dag och fiskar dog liksom växter och andra arter man köpte. Man fann att göra EN förändring för att sedan låta akvariet vara ifred veckor till månader! Fiskar och andra arter som snäckor och räkor överlevde man fann egen metod för att klogrodorna skulle överleva och så har det fortsatt. Fiskar, grodor och snäckor har överlevt och tycks trivas i baljorna. Brukar ibland sitta och titta på akvarierna stundtals och det är en värld för sig där arter samsas om utrymmet. Delvattenbyte sker med långa mellanrum och det kan gå månader innan man genomför något sådant.

    SvaraRadera