torsdag 29 december 2022

Temperatur och Väder växlingar mm

Torsdag och det känns hyfsat med hälsan men inte så att man är redo att återvända till jobbet i alla fall. För 1,5 timme sedan fick man detta.
Vilket inte gör saker bättre, snarare tvärtom! Att väder växlingar skulle gå av stapeln just nu passar ganska bra när man måste tvinga sig själv att prioritera hälsan, som många uttrycker det ingen tackar en för att man offrar hälsan i arbetet!
Vardagsrums termometern visade i morse detta medan sovrummets termometer visade lite mildare
När man har hjärtflimmer och hjärtsvikt påverkas funktionen vid vilt växlande temperaturer och klimat! Är man dessutom lång har pumpen svårt nog att pumpa runt så händer och fingrar, fötter och tår blir nedkylda vilket påverkar hela övriga kroppen och så blir man sjuk när motståndet besegrats och samtliga organ signalerar men hjärnan uppfattar det inte.
Upptäckte att lysröret slocknat i grodornas akvarium så som problemlösare man är fann man att byta med 65 liters akvariet och det fick fjärde akvariets lock med belysning. Sistnämnda är endast igång för obetydliga snäckor och Malaysiska sandsnäckor och behöver inte nödvändigtvis belysning dagtid. Can a biz tro.
Bevis att man inte driver snarare all trafik glider på is och vattendränkta vägar. Som resenär med buss hade det blivit en omöjlig utmaning att försöka åka till jobbet antagligen hade man blivit kvar på jobbet. Bilen är aldrig att tänka på när drivmedel ännu är för dyrt!
Mer snö innebär mera is och såphalkiga vägar! Då hjälper inte bra dubbdäck och gott omdöme när medtrafikanter kan orsaka rena katastrofer.

2 kommentarer:

  1. När man är sjuk vill man ogärna vistas ute så affärsbesök för att handla blir först när det är absolut nödvändigt när man dessutom kan köpa lysrör till akvarium. Prioriteras inte hälsan blir det av naturliga skäl inget arbete! Dags att använda sunt förnuft och känna lugnet infinna sig när man tidigare uppoffrat både kvällar, nätter och helger att rehabilitera sig när kroppen sagt ifrån men har man lyssnat? Nej. Nu finns lite tid till arterna i akvarierna och underhåll som kontroll av dessa för det är undertecknad som skaffat dem inte tvärtom och då gäller det att se till att bibehålla baljorna så att arterna överlever!

    SvaraRadera
  2. Ja det måste vara Kalle kalas för snöröjare med mycket lappmögel att bekämpa både snö och halka ger rejält klirr i kassan utan att vara elak. Vädret kom ganska lagom att rehabilitera sig och få lite ordning på hemmaplan med allt som blivit fördröjt och nästan eftersatt pga arbetstid som gör att det blir svår utmaning att kombinera med. Bra att vara egen problemlösare till skillnad från många andra som skapar dem och sällan lyckas lösa dem. Det blir nog bra för samtliga akvarier med belysning det är ju viktigt att kunna hålla arterna vid liv när de oftast är dyra i inköp/ befrielse för dom! Så kan man också se det att det inte bara är köp utan man befriar dom från djuraffärerna. Allt är gynnsamt som är av godhet och gott slag (sort).

    SvaraRadera