söndag 4 december 2022

Liten Måltid

Söndag och kände för att få sig en lagom liten måltid vilket det också blev hos en trevlig restaurang. Naturligtvis tog man med sig hem när man bor nära.
Måltiden blev ett av alternativen Vego burgare med friterade potatis stavar även kallad pommes frites. Smakade utmärkt.
Däremot hade de inte vego dressing som på bilden (som vanligt!) Så det blev egen inköpt räksallad på pommes fritesen.

Förr i tiden beställde man super skrovmål och all frityr som flott och fett från hamburgare och dressing tillsammans med läskedryck gjorde att man kunde hamna i "palt koma" beroende på om man ätit något under dagen vilket man sällan gjorde. Idag undviker man det mesta av sån skräpmat eller snabbmat som det heter så det närmaste sånt man kommer är pommes frites, räksallad och läsk. Något stegs förbättring men på veckorna till lunch blir det oftast växtbaserade bullar, vegokorv med potatiskroketter och lättdryck man blandar själv. Can a biz tro.

3 kommentarer:

  1. Hälsan själv kan man skämtsamt säja men det är ändå stort steg från pizzor med köttfärs, skinka och mycket nötkött som feta såser och dressingar till de lämpligare växtbaserade k*ttbullar, vego korv, falafel, kikärts klimpar, grönsaksbullar med spenat och fetaost och spenat burgare samt växtbaserade burgare. Märks klart och tydligt att det har med sista omvälvande händelserna många drabbas av förmaksflimmer och hjärtsvikt. Då kan det vara på sin plats att prova andra levnadsvanor och kanske framförallt livsmedels vanor! Negativt mindre bemedlade uttrycker slår man dövörat till så är det helt enkelt.

    SvaraRadera
  2. Det som gäller är att prova sig fram när det kommer till tillagning av växtbaserade livsmedel och annat samt komma underfund vad som passar bäst att steka, koka eller fritera i. Till en början misslyckades man ofta men gav aldrig upp utan fortsatte experimentera med olika ämnen som visade sig fungera utmärkt! Man bytte exempelvis ut Start! Original flingor man åt till frukost mot något osockrat och nyttigt sedan fortsatte det med veganska pålägg på fikabröd och vidare till veganska lunch måltider och ett som annat som eftermiddags komplement. Alternativen för chark, mejeri och vanliga tillägg finns om man bara har tålamod att söka så finner man en hel del. Glutenfria alternativ eftersträvas när man upptäckte för åtskilliga år sedan att dom gjorde gott för kroppen och knoppen! Sedan får var och en välja vilka liv de vill leva. Naturligtvis slår man av hörseln när imbecilla får fritt spelrum och det har alltför ofta visat sig hur kasst de egentligen mår och sjukfrånvaron hos dessa! Men det är klart somliga ska ju offra sig för vad en del kallar "det goda i livet" vilket mycket väl kan förkorta livslängden avsevärt.

    SvaraRadera
  3. Frukost är viktigt! Tur man vet och det piggar upp ger energi fram till förmiddagsfika som vidare ger energi nej, fettdrypande, kryddstark och onyttiga kolhydrater förblir undantagna eller borttagna. Vill man överleva gäller vad som gäller. Så enkelt är det.

    SvaraRadera