söndag 25 december 2022

Sömndag Del 2

Bilen startar inte i -20°C utan motorvärmare, trots försök med värmefläkt. Tur att det inte är långt till affären för att handla vad man inte hade möjlighet till varken torsdagkväll eller fredagkväll. Så man tog den lånade dramaten som är abnormt rymlig och gav sig iväg.
Rymlig, smidig och allt man behöver!
När man har stort att packa i blev det en smörgåstårta räkstubbe 🍤 och en hel del annat. Man får plats med 2-3 ryggsäckars volym i Dramatens säck så man klarar sig en vecka till lite drygt.
När ryggsäckar gått sönder och man är som idag ledig är det lätt och smidigt att ha Dramaten med. Can a biz tro.
Fick almanackan för kommande året så då blir det intressant att se när allting händer och fötter.
Batterier tar slut med ström och då är det bra att finna ersättning. Dessa lyktor eller myslyktor man personligen kallar dem har varit utan bra många år bortsett från färgskiftande snögubben.
Vars batterier tog slut 2021 eller början av detta år. Lyktor må ha varit billiga medan knappcell batterier generellt har blivit dyrare, även så i butiker som tidigare år nästan hade lågpris på dessa!
Med inflationen blev även lågprisaffärer tvungna att höja priset på åtskilliga kanske alla varor. Det har gjort att varorna finns kvar i hyllorna vilket är konsekvensen av inflation.
En rosa, en blå och så snögubben ⛄ lyser så vackert i kvällens mörker. Fördelen är att sparsamt användande gör att batterierna räcker flera år! Jodå, av erfarenhet vet man det. 
Olika affärer= olika priser men det är sådant man har tagit i beaktande och köper oftast fler än en förpackning.
Vad som saknas nu? Reservlampor till adventsbågen för bil vilket man kanske finner någonstans man inte trodde. Tursamt nog hade man råd med dessa utlägg utan att bli utan livsmedel!

3 kommentarer:

  1. När december mörkret tilltar känns det extra mysigt att ha belysning och det i form av både nätström som batteri belysning, förutom mängder av värmeljus och hållare till dessa. Levande ljus 🕯️ har man nästan alltid haft och det är en tradition man aldrig sviker! Även om man de senaste 20-30 åren köpt batteridrivna värmeljus och liknande. Med dessa följer spåren att köpa kartor med knappcell batterier och naturligtvis växlar man mellan levande värmeljus och batteridrivna dito.

    SvaraRadera
  2. Belysning är ett måste för de allra flesta, värme, ventilation och belysning utgör en regelrätt bostad. Sedan med den flackande elen kan man finna bra sätt att dra ner på kostnaderna. Född och uppvuxen i gammalt trähus där vedeldning gav värmen och levande ljus var vardagsmat höst och vintertid finner man det naturligt att använda både fotogenlyktor som levande ljus och i nutid batteridrivna små lyktor som värmeljus.

    SvaraRadera
  3. Alternativ som vegetariska och veganska livsmedel är alltid dyrare eller som man själv ser det prisvärt bortom inflationen! Även om dessa livsmedel kanske inte innehåller super näringsrika ämnen är de till skillnad från chark och mejeriprodukter ändå bättre val och det skulle aldrig falla en in att återgå till chark och mejeriprodukter! Det närmaste man kan sträcka sig är havets läckerheter och det kan vara pga räkstubbens ost skivor och andra ingredienser som gjorde att man fick smärta i njurarna i morse. Det vet man aldrig tillfälligt att man köpte en sådan och begära att ostskivor byts mot den man personligen köper och att den skulle vara i vegansk stil skulle nog gjort priset det dubbla eller mer. Upptäckte att den lilla adventsljusstaken för bil man köpte för flera år sedan tingade summan 243 kronor när man köpte den på någon bensinmack var priset under 100 kronor! Så illa kan inflation slå och den sträcker sig enligt experter till 2025 så många lär bli lidande.

    SvaraRadera