torsdag 1 december 2022

Bryta Mot Vanor (Ibland)

Vilket händer till och från när impulser sätter in som i eftermiddagkväll när man tröttnat på Pressbyråns utbud och istället besökte Sega Råttan där man köpte dessa ovanliga men ack så goda drycker! Jordgubbsmjölk, bananmjölk och läskedryck med det ovanliga Lychee. Även om man upphört dricka mejeriprodukter gör man undantag mycket sällan likt avstickare. Antar att man inte avlider av det.
Tidigare köpte man den chokladkakan ibland tillsammans med jordnötskakor som man minns var bra och helt okej.
Nyhet för en själv är chokladkakan nedan som likt dryckerna är så sällan man köper kanske 3-4 gånger per år! Nu upptäckte man att dom innehåller palmolja och solrosolja, vilket kan göra att man får lov att sälja eller skänka bort dem.
Även om mängden av vardera är minimal känns det mindre okej att konsumera än någonsin tidigare.

Priset per styck känns inte bra att ha betalat när man kanske måste göra sig av med dem. Man får se hur man gör.
Betydligt bättre är ju klart kaffe av rätt sort och det nedan på bilden är just sådant där det mesta stämmer överens i toner, styrka, arom och kvalitet. Klar lättnad att äntligen fått tag på 1 påse att fylla burken med dess innehåll.
Upptäckte något nytt aldrig tidigare provat åtminstone inte det märket. Hela bönor att själv mala i elektriska kvarnen man har. Naturligtvis har affärer högt pris på påsar med hela bönor men i slutändan är det värt priset.
Kändes nödvändigt att köpa och handla när man hade hoppats på att få tag på kebabrulle men det fanns dessvärre inte. Can a biz tro.

Uppdatering efter granskning:

Så en av chokladkakorna var dubbelt märkt.
Upptäckte prislappen under vilket visar att kiosken (?) höjt från 22 kronor till 25.90! 4 kronors höjning eller ocker. Föga förvånande att dom sällan har kunder! Vem handlar där det ockras och/eller höjs orimligt som oskäligt mycket!? Ingen. Så blev Sega Råttan Umeå utan ytterligare en kund. Gör om gör rätt! eller får affärer ägas av vilka hycklare som helst!?.

4 kommentarer:

  1. Första chokladkakan med dubbla prislappar var okej att förtära, den andra var inget vidare! Så de som uppskattar Hersey's med palmolja och annat onyttigt - beställ kakorna det tjänar ni på!!! Kaougen i röäva.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Har bara sneglat på skylten när man passerat och tänkt att dom måste ha förlorat åtskilliga kunder mot förra ägaren som hade mängder med kunder som gick in och kom sedan ut med godis, läsk eller annat.

    SvaraRadera
  3. Kan nog stämma utmärkt blir nog en tidsfråga innan den kiosken blir ett minne blott.

    SvaraRadera
  4. LaVazza qualita Rossa är ett ultimatum kaffe klart blandningsbar med många sorters kaffe. Oj! Oj!! Oj!!! Vilken knallkork styrka det är i Gevalia Barista Dark Roast espresso!!! Sällan som sällsynt att man träffar på en sådan atombomb till espresso helt unikt och enastående. Blir att brygga på kommande helger ett bra tag framöver! Många olika sorter och märken har man provat men detta är något i hästväg och nog svårslaget om ens möjligt att överträffa öht!😮😱

    SvaraRadera