lördag 10 december 2022

Tur Med Bilen 10 December

Fick någon känsla av att åka en sväng med bilen till schtan och köpa något till bilen som påminner om något traditionellt. Även om allt inte står rätt till med bilen kan man ändå hitta på något trevligt.
Julmysigt på Avion och lagom (?) med folk stegade man in och nästan längst bort i hellwitte var så butiken.
Det blev 2 stycken bil adventsljusstakar med vanlig propp för cigtändareuttag. Billiga antagligen för att det inte är USB kontakt då hade de tingat 50 lappen styck och i trampbilar hybrider kan dom inte användas, tror de kostade 30 kronor styck. Hittade dock något mycket mer intressant för personlig utrustning.
Kompletteringsbild LG K8.
Handvärmare uppladdningsbar med laddkabel och handledsstropp, modellen har dessutom LED lampa inbyggd.
Sedan de mekaniska handvärmarna från Lidl la av förra året eller 2020 har man tvingats frysa i fingrar och händer i väntan på bussen. Nu finns möjligheten till förändring av det. Can a biz tro .

När idioter till chaufförer tror att "ny tid" är senare när "ny tid" obligatoriskt tolkas och betyder tidigare! Vid minusgrader och nordliga vindar kan handvärmare ge lite stimulans och cirkulation åt iskalla händer åtminstone.
Istället för att leta försäljare för ny spolar motor testade man där och då att ta loss den och tog in den tillkopplade ett 9 volts batteri som man la på stiften och slutligen kom motorn igång! Därmed hade man sparat åtskilliga hundra kanske tusenlappar på begagnad eller ny motor till spolarvätskebehållaren.
Billig livförsäkring är alltid bra att ha tillgänglig när mörkret faller och då passar det utmärkt att byta ut gamla batterier som satt i dessa.
Nu har man 1 gul och 2 gröna belysningsband för att uppmärksamma en själv för bilister och kunna upptäckas tidigare än man ser många som hellre vill vara utan och därmed riskerar att antingen bli påkörda eller av buss bli förbi passerade tillika frånkörda. Då uppskattar man de billiga belysningsbanden som för några år sedan fanns även i rosa och turkos och kanske fler färger.

5 kommentarer:

  1. Hade tidigare 2 gula men något fel uppstod med 1 av dem så man köpte nytt set gul grön och därmed har man i nuläget 2 gröna och 1 gul! Kommer alltid till användning på ryggsäck som armband för "upplysnings" skull. När man var yngre såg man inte det viktiga i att synas i mörkret, med åldern har man mognat och insett livets värde och erfarenheter av sjukhusvistelser som hur det kan gå när inte hjärnan är på.

    SvaraRadera
  2. Ljusbågarna förblir hela så länge man inte använder dem! När bilen inte är helt korrekt gällande fri sikt och mer sällan används finns ingen anledning att dekorera med någon ljusbåge för detta olycksaliga katastrofår utan kan användas kanske nästa december och nummer 2 sparas till ersättning för nummer 1. Tack för tipset om handvärmare ska inköpas fortast möjligt innan de tar slut! Man har sett både fickvärmare och liknande tidigare men den modell på bilden ser ut att vara ett ultimatum värmare på 2000 mah och dessutom bra belysning i en och samma modul. Får se om neonbanden finns kvar någonstans att köpa då blir det något set med sådana.

    SvaraRadera
  3. Mellan 1999-2008 ägdes ingen bil och där emellan hade man kvar redskap som verktyg som aldrig kom till användning. Genom sparande av allt möjligt har man haft obegränsad nytta av dem alla! Emellanåt har det införskaffats olika verktyg och annat vilket gjort att man aldrig varit rådlös eller utan viktiga verktyg! Då slipper man köpa så mycket och kan istället kosta på sig bra livsmedel och kläder och en del annat.

    SvaraRadera
  4. När det är svinkallt som idag med isande nordliga vindar är det självfallet bäst med rejäla kläder och bra mat! Har man tillgång till både och kan man skatta sig lycklig när man vet att det finns de som är sämre lottade trots bra förutsättningar misslyckas frekvent och/eller satsar på fel prioriteringar. Trist att se kvarvarande romer som sitter och tigger antagligen såna som inte lyckats ta sig till hemlandet igen utan blivit kvar eller av annan orsak. Somliga skrapar fram lyckan på skraplotter andra lyckas bättre i verkligheten och verkliga livet.

    SvaraRadera
  5. Rubicson handvärmare funkar alldeles förträffligt! 1,5 timme kan vara lite överdrivet det är nog inkluderat LED belysningen i ficklampan men fungerar gör den absolut! Lagom dimension och än så länge fungerande handledsrem i silikon. Om det är 1,5 timme efter ett antal laddningar av batteriet återstår att se. Nöjd med produkten är man i alla fall.

    SvaraRadera