lördag 24 december 2022

Lördag 24 December

Harmoni i hemmets lugna vrå. Nyss spisat egenkomponerad jultallrik bestående av förträffliga goda livsmedel.
Såg aldrig på förpackningen att det stod utan russin! Mycket god vörtlimpa kanske godare än traditionell med russin men bra alternativ för de intoleranta. Även om man inte är intolerant snarare ej intresserad.
Likaså med vegoskivor, såg aldrig på förpackningen mer än namnet och vegoskivor. Utmärkt då hade man även "julskinkan" skivad och julkryddad! Köpte även liten förpackning mimosasallad och naturligtvis rödbetssallad samt en mellanstor förpackning potatissallad och 2 små flaskor julmust och allt känns helt i sin ordning utan illamående eller "paltkoma"! Vilket det förr oftast blev när man åt kokt potatis, köttbullar, prinskorv, olika sill sorter och vörtlimpa med rödbetssallad och leverpastej. Nej, i år beslöt man att det skulle bli som man själv ville.
Så har det blivit och man är nöjd hittills vill man kan det bli växtbaserade bullar och "prinskorv" samt potatissallad för det finns tillgängligt. Prinskorv på bilden har man provat tidigare och den är utmärkt! Can a biz tro. 😋

2 kommentarer:

  1. Äntligen! Skönt att kunna skapa en egenkomponerad jultallrik bestående av idel växtbaserade livsmedel med lite touch av jultraditioner och kryddor UTAN att hamna i paltkoma och allt med kakor, lusseballar, knäck, ischoklad och litervis av julmust och läsk! Visst, det är helt frivilligt och fritt att vräka i sig för att sedan må mindre bra eller rent illa. Då uppskattar man alternativ istället.

    SvaraRadera
  2. Slocknade efter 14 idag så för första gången i livet man har "missat" Kalle Anka och hans vänner vilket f.ö. inte spelar någon roll. Man är nöjd med dagen och väntar nu på beställningar som kommer till veckan. Blir trevligt att kunna använda Brother p-touch märkmaskinen igen när det är cirka 2 år sedan sist, Jo den är speciell och har många fina symboler och mönster man kan använda sedan blir det intressant att prova de nya sorterna i CBD dosorna och se hur de fungerar sedan ett par år tillbaka har Mango smak varit väldigt populär och just Mango är en frukt (?) som passar utmärkt som komplement till CBD. Tobaken blir bra som tur är har man hemma så att man klarar sig några dagar till. Julklappar 2 precis lagom för en vuxen man, behöver inte fler likt när man var barn. Egen väg har man alltid gått åtminstone sedan 16 års ålder vilket kanske är del av svaret på varför man till 85-90% övergått till växtbaserade livsmedel och soja drycker samt Plantbaserade drycker och naturgodis när det finns tillgängligt. Så var det är det och förblir det.

    SvaraRadera