måndag 31 juli 2023

Så Helvetes typiskt!!!

Dagen började ganska hyfsat med drägligt väder och en lugn och fridfull morgon. Undersökningen fotografering av ögonbottnar blev tydligen inte av, man hörde ingenting av kamera knäppning. Det måste ha blivit missförstånd för fotografering ögonbottnar är vad som görs och inte undersökning! Kanske är besparingar av kapital?
Väl ute på väg mot busshållplatsen upptäckte man att klockan stannat klockan var nämligen 08:57 när man tog bilden (med Moto G31(w)) kameran.
Först blev det besök till Godishuset i centrum. Så sällan och aldrig är man in till centrum att man inte vet det minsta vad som finns eller ej. Orsakerna är något antal bl a efter jobbet har man varken ork eller tid för man vill hellre hem än släpa fötterna runt schtan, allt är så ocker dyrt sedan inflationen men även innan, trist att se de nästintill ödestomma butikerna som tycks bomma igen en efter en. Kronans nano värde gör att folk håller hårt i slantarna för att ha råd med laxfileer med listeria och kycklingfileer med campylobacter 🤣
Tog en buss ner till centrum där man tog lite bilder bl a denna i väntan på att klockan skulle bli 10 så att man kunde gå till Kjell och Company.
Statyn vars ansikte liknar Gary Numan från Tubeway Army väldigt mycket. Den har något namn som man däremot glömt.
Det väsentligaste köpte man, som bra komplement till Kuura XBass lurarna, hoppas kan man alltid att det är kompatibelt med lurarna. 64GB räcker väldigt långt med tanke på hur länge man haft 30 eller 32GB minneskort i Androider 3 av 4.
Bra pris vilket man tagit i beräkning när kronan nästan helt saknar värde!
Allt man köpte (olyckligtvis) ja, inte fyra av produkterna de kommer att komma till användning medan 2 av dem måste bli retur när man upptäckte missen hemma.
Grenuttag är bra, rengöringskit kommer till användning, portabel fläkt var riktigt rolig ljusglimt som blir bra när somliga bussar saknar AC! Powerbank blev helt fel för inte har man imbecill phone heller Android är det enda som gäller!
Inga imbecilla prylar riktade för det man inte har. Det måste vara för alla modeller.
Nexa... fungerar inte alls! Krångliga skräp produkter. Nej, plugga i uttaget och tryck på fjärrkontrollen så slår strömmen till omgående! Det är enda funktionen de ska fylla aldrig behöva någon "hub" eller "brygga" för att få skiten att fungera! Sånt är avfall och kan dumpas hos åvc. Can a biz tro.
Bra med uppdateringar! Allra sista gången man handlar/besöker dem. 5 kronor extra för byta lök mot paprika 35 kronor för 1,5 liters läskedryck!!! Föga förvånande att antalet kunder knappast kan överstiga 25 per dag.

söndag 30 juli 2023

Bilen och Dess Öde

Enkelt uttryckt. Förra lördagen dog motorn i utförsbacke nedtrampning kopplingspedal! Därefter hackade den vid normal hastighet. När man kom hem och kollade upp under huven upptäckte man vad man befarade.
Drivmedelsläckage vilket syns klart och tydligt på luftfilter behållaren. Upplevde samma helvete juli 2022. Bränslenål i förgasaren under flottören var felet vilket man påvisade men de "rengjorde" bränslenål ändå uppstod läckage! Nåja, sommaren 2022 blev total katastrof liksom hela året 2023 är och förblir total katastrof!

Augusti -22 fick man den att vara skapligt hyfsad! Efter däckskifte i april/maj uppstod vibrationer på växel 2 och 3. Lämnade in bilen och fick det nästan åtgärdat. Dock måste mer till.
Byte av 2 knutkors gjorde att det blev aningen mindre vibrationer på växlarna. Dock kan det vara kardanaxeln och eventuellt ett tredje knutkors som måste bytas. Blir intressant att se hur och när de lyckas lösa allt i dess helhet. Lär nog kosta miljarder kronor innan den är körduglig igen.

Känns ytterst märkligt att man har haft bilen nästan 15 år och de 2 senaste har verkstad inte lyckats reparera felen. Can a biz tro.

Fortsättning Följer

Ja. Fortsättning på det man gjorde igår kväll. Nu handlar det om fordonen.
📷 LGK8 (Vad annat!?)

11 stycken hann man köpa hos Märklin eller vad butiken nu heter. Sköna små H0 bilar från 1950 och 60 talet framtill mitten av 1970 talet. Bilar man minns som i verkligheten rullade på 70 talet längs vägarna runt om i landet. 2 av fordonen har man ägt, Volvo 142 och Ford Transit resten är bilar man minns från barndomen.

Förutom dessa 11 har man cirka 30 stycken andra modell fordon i en samlingshylla som trängs tillsammans med åtskilliga CD-R skivor och andra prydnadsföremål av högsta affektionsvärde! Can a biz tro.

lördag 29 juli 2023

Lördag kväll 29 Juli

Så vad har man pysslat med ikväll? Förutom rengjort filter och hållare till spisfläkten. Behövdes verkligen! Väldigt grumligt vatten och tog viss tid att spola rent filtret. Ligger på torkning.
Beslöt att återställa figurer till askarna för H0 Dvs modelljärnväg. Förutom dessa askar man köpte i Holmsund för 9 år sedan har man en IR startsats med extra rälsskenor och någon extra vagn. H0 fordon i form av bilar, äldre naturligtvis samt andra tillbehör.
Någon del av kyrkogård, man inte minns var man köpte den. Man har fått köpa diverse modelljärnvägsprylar av en man känner. För att bygga ett "landskap" krävs främst utrymme vilket man inte har när man bor i lägenhet! Man får sätta ihop banan och köra vid tillfälle kanske nu under långledigheten? Det vet man aldrig.
Gjorde något bättre av de norpade dekalerna. Tog bort imbecilla ciggen och satte dit bättre de röda märkena med gitarr och noter. Passar utmärkt för cigarettindustrin skördar tillräckligt med offer och sån satans skit stöds aldrig! Can a biz tro.

Lördag och Helg 29 Juli

Skönt med ledighet nu har man 4 veckor framför sig att göra vad man inte hunnit tidigare, handla däremellan och försöka njuta av tillvaron trots att "ventilen" inte längre finns och man har sig själv och ingen annan men det får gå det också.
Kommande beställning kommer att inkludera en till tub av handkrämen.
Den duschtvålen doftar behagligt men ack så underbart gott! Kokos, blir också.
Helt fantastiskt schampo med havtorn blåbär och hyaluronsyra! Har aldrig upplevt ett schampo så drygt och effektivt! Blir det också.
Helt underbar tvättnötstvål! Löddrar friskt och mycket och ger huden en mjukhet man sällan upplevt. Blir minst 2 sådana.
Hade tagit med till jobbet som personlig tvål vilken man gömde och sällan använt så det blev retur hem för även den löddrar friskt och mycket, kan bli 1-2 stycken.
Den fanns tidigare hos dem men inte sist man skulle beställa den. Fantastisk handkräm med hampafröolja och ämnet man aldrig hört talas om tidigare Clary Sage. Behaglig doft och magisk verkan! i en liten smidig och unik pumpflaska. Hoppas kan man ju alltid att de tar hem mer produkter annars blir det förtärings bart och kanske något enstaka nytt. Can a biz tro.

Har provat massage oljan man köpte igår och den har en underbar doft av paradiset, kan bara beskriva det så milt uttryckt. Allt som är något kostar mer än det man finner hos lokala livsmedelsbutiker, Dollarstore etc. Fördelen är att dyra produkter oftast är högre kvalitet än billigare plagiat och kopior. Somliga yra media försöker hävda motsatsen men tyvärr har de oftast fel och åter fel. Så var det är det förblir det.

fredag 28 juli 2023

Skönt Att Slippa Åka In Till Rövhålet!

I morgon, därför steg man av tidigare och gick bort till hälsokraft när sista roll-on är på upphällningen. Väl där fann man ganska snabbt vad man ville ha gick därefter till hållplatsen och åkte hem.
Fann först en flaska silver vatten därefter Weleda kroppsolja och slutligen roll-on, så slipper man åka in till schtan i onödan.
Bilder redigerade med LG K8!
En sida av förpackningen för texten. 📷 LGK8
Ytterligare mer text, ibland intressant. 📷 LGK8 
Ännu mer text vilket man upptäckte på annan produkt från samma företag. 📷 LGK8 
Medlem eller ej när det aldrig gör någon skillnad alls! Därför sa man nej när man betalade. Can a biz tro. 📷 LGK8 
Kan ju vara något i dessa bistra tider att hålla kropp och knopp personligen fräsch sedan finns alltid "billigare" alternativ genom beställningar med risk för dröjsmål och frakt.
35 kronor billigare iofs men inte i butik.
70 kronor billigare och visserligen fri frakt men i slutändan har man redan 2 beställningar som väntar på att dras från kontot så augusti blir dyster, mörk, regnig och kall. Muntert? Vem i helvete kan räkna med det!? Utom svinträck, parasiter och ohyra.
Tidigare Weleda produkten var och är handkräm med granatäpplekärnolja och den är mycket dryg, speciellt när man sällan haft tid att använda den. När tid funnits har man använt den med jämna mellanrum och funnit den helt fantastisk! Det är ingen kräm man tar halva tuben av utan lagom sparsamt och det är då den gett bäst effekt personligen.

torsdag 27 juli 2023

En Dag Närmare

Ledigheten. Nä, inte gläds man i kattskit när man vet att det blir regn tiden ut.
Köpte ytterligare något läsbart fastän man redan vet vad man vet. Fragment kan finnas men annars är nog mycket foliehatt vetenskapligt. 
Baksidan sedvanligt fotograferad längst ner streckkoden och i rutan står priset 
Många som äter och det får de ju göra. Mycket mer bör knappast tilläggas.
Så kan det gå. Man tappar lilla nano glädjen när man upptäcker bristerna.
Det man handlar har man inte många korvören rabatt trots "plus kund". Varor från främst Axfood så är det väl knappast att räkna med. Nu när bilen står blir det de lokala "rävarna" man tvingas gå till såtillvida man inte nyttjar busseländet och får slösa dyrbar tid istället. Det löser sig på något sätt kanske.
Minns både Nothing Compares 2 U men även videon till Emperors New Clothes sedan hörde man inte mycket från henne.
Norpade 3 dekaler med text vars ursprung man inte kände till. Finns tydligen. Kul kanske får köx om man får möjlighet att besöka "innergårds" butiken.
Skärmdump men dekalerna såg roliga ut när man haft en tragisk dag på slaveriet och knatat från den därninga butiken. Can a biz tro.

onsdag 26 juli 2023

2 FD Left (Sen Kan De Ta Röveri Yez!)

Dryg onsdag antagligen för att man är mer än spy less!
VILKEN SKYMF! Regn och åter regn några uppehållsstunder och det blir HELA augusti!!! Påtvingad långledighet när träck får som de vill trälen i slaveriet kastas in någonstans, fy fan!
Misstänker att somliga artiklar är avsedda att reta gallfeber på lätt uppretade. Inte det minsta märkligt att landet ser ut som det gör och sämre än katastrof är det enda att förvänta sig.
En mikro stunds humor, kändisbarn ekonomiskt underhållen av storföretag och självcentrerad fantasiprofet i ämne den inte alls ens känner till. BBQ. Can a biz tro.

tisdag 25 juli 2023

Kan Hända Att Augusti Blir Något

Vad man baserar det på är att man fick tag på september numret av Uncut Magazine och det ser ut att finnas intressanta artiklar, om än inte alla. Kate Bush på konvolutet gör magasinet lite extra attraktivt, har alltid uppskattat henne och hennes musik!
Medföljande CD skivan gör en allt annat än besviken! Skön musik, fräscha låtar, somliga nya artister - vad mer att begära?
Magazinets baksida (som vanlig) som man alltid gör. Började scanna in Magazines fram och baksida redan 2012
Inte billigt och inte dyrt när man vet att kronan har ytterst lågt värde.
Gooh vegobullar potatismos och sås definitivt dyr!  Men vad att förvänta sig när det gäller vegetarisk eller vegansk. Såg att de inte enbart gör vegansk snabbmat, några bullar och en nanoklick potatismos simmande i grönpeppar sås. Inget vidare.
Valet är frivilligt. Ingen är ju tvungen att äta fågel, fläsk, får eller annat som utgör risk att insjukna och kanske avlida!
Ovanligt att just Dorotea skulle drabbas.
Läste att tusentals abonnenter i Stockholm hade strömavbrott. Can a biz tro.

Skönt att veckan snart är till ända och man kan ta itu med de verkliga uppgifterna. 4 tunga dagar kvar.