lördag 8 juli 2023

Vännäs dagarna 2023

Egentligen inte men borträknat år 2020 och 2021 så har det väl existerat i 45 år varje sommar, finns/fanns separat historia om det vilket man vet.
Reklam för evenemanget från ?

2023 års första dag passerade man området på morgonen kvart i sex pga att kommunikationen inte skulle passera förbi hållplatsen. Höll på att missa busseländet.
När knallar breder ut sig finns ju ingen möjlighet för bussar och annan trafik att passera längs gatan. Vilket man förstod 
när man såg hur de bredde ut sina stånd och vädret blev bättre än man förväntat sig med sol och värme vilket säkert bidrog till folkmassa vilket man såg när man klev av bussen på eftermiddagen för att hämta paketet med Kuura XBass Bluetooth Hörlurarna.
Förvånande nog när man promenerade Köpmangatan ner var det tomt och fritt.
Vilket man insåg att det kanske blir en blygsam återhämtning eller så koncentrerar de sig på en gata istället för flera som de gjorde flera år före år 2020. Can a biz tro.

Besöker man själv "marknaden" med gatufesten denna helg? Enda året man gjorde det var 2017 när man köpte en del och besökte arrangemang kvällstid. 2022 gick man raskt genom det hela, kanske köpte man något vilket man inte minns. I år har man långledighet först i augusti vilket betyder att man inte orkar bry sig samt att 2023 visade sig bli katastrofåret på personliga håll och kanter.

3 kommentarer:

  1. Finns enkla svartvita bilder från 1978, 1981, 82, 84, 85 och 1991 när Carola tydligen uppträdde på Vännäsdagarna. Trist att man inte fotograferade året 1995 när det höll till vid Vännäs badet och var nog det största i dagarnas historia! Under några år hölls dagarna vid Vännäs badet början av juli. Kanske blev det platsbrist varför det sedan flyttade in till samhället igen? Eller utmaning till badet vars besökare inte kunde parkera på asfalt ytan eller kanske någon annan anledning. Det har varit olika år man besökt marknaden men utbudet har känts tveksamt. När man var barn i början av 1980 talet var det stort och utbudet jättebra tyvärr hade man lite och inget kapital så man blev utan mycket man ville ha.

    SvaraRadera
  2. Länken till Vännäsdagarna bilderna
    https://vannashistoriskabilder.se/Evenemang/V%C3%A4nn%C3%A4s%20Dagarna/index.html

    SvaraRadera
  3. Mycket och det mesta var klart konstaterat bättre än bäst för över 40 år sedan! Åsele marknad har alltid varit större men år 1995 vette la fan om den inte fick konkurrens. Lite trist med svartvita bilder standard bilder när det gärna hade kunnat varit antingen serie tagna bilder eller med panorama objektiv och fått med så mycket som möjligt. Det hade varit intressant. En gata koncentrerad men då hade de kunnat valt Köpmangatan istället och släppt den andra gatan fri för trafik. Kanske de lär sig till nästa år ja, den som lever får se.

    SvaraRadera