lördag 22 juli 2023

Lördag 22 Juli Helg

Insåg att man kör på näst sista versen av rakskum raklödder samt fann den enda Ancistrus man hade låg och flöt i akvariet så man sadlade bilen och åkte först till Zoo i Norrland där det blev 10 stycken Kardinal Tetror, 10 stycken Neon Tetror och 4 stycken Zebra snäckor som komplement i stora akvariet.
Kommer att bli ytterst sällan man handlar där annat än fiskfoder och algwafers då.
Samtliga 20 Tetror under förberedelse innan överföring till stora akvariet.
Alla 4 Zebra snäckorna i förberedelse  innan övergången till stora akvariet.

Ville göra något bra när det numera är dyrt med akvariefiskar och inga bra priser fanns! Så får man se hur länge samtliga fiskar och snäckor överlever.
Hade 2 stycken grenmalar tidigare men de fanns inte i akvarium 2 vad man kunde se, lika lite fann man räkorna som tidigare fanns där. Grenmalar kostade tidigare 110 kronor styck men bara för att det står VF ligger prislappen för högt! Blev inga sådana idag.
På glaset ser man en av de fyra Zebra snäckorna. Älskar dessa när man vet vilken nytta de gör!
Någonstans i bilden finns Zebra snäckor 2 stycken vilket man själv hade svårt för att upptäcka. När man jobbar från tidig morgon till sen kväll orkar man inte putsa glaset till akvarierna!
Någon eller några av Tetrorna i stora akvariet. Trevliga fiskar färggranna.
Ytterligare bild på en av Zebra snäckorna som fungerar som "städare" av akvariet.
Knappast billigt men väl värt det i alla fall.
De må ha mycket men inte fann man limstift trots idogt letande. Hyvel+ 19 blad var bra pris, likaså knappcellsbatterier munskölj och rakgel bra priser.
Blev kompletteringshandling av vad man behöver. 314,20 kronor så avrundning uppåt då förstår man att det går bra för butikskedjan! Varför siffra när det står namn på kvittot från Willys Hemma!?

På väg hem stannade motorn i utförsbacke man tog sig visserligen hem men upptäckte bränsleläckage från förgasaren, det höll alltså inte ens ett år. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Dollarstore har mycket kanske för mycket prylar även om det är bra pris på det mesta. Alltid lika fina Kardinal Tetror och Neon Tetror skönt med "städare" i akvariet när mycket gammal mat hamnar på botten och malarna inte är så intresserade av den. Jo, de ska väl tjäna extra och avrundar då uppåt istället för rätt neråt. Man får dra fördel av något vad nu det skulle kunna vara? De har säkert räknat ut att höja nyttigt så kan man slumpa bort en del onyttigt och siffra istället för namn är som Ica har vad man vet. Illa att det inte höll längre tom mindre än 1 år! Ja, året är och förblir katastrofalt som det började

    SvaraRadera
  2. Plus att man fick tag på det man behöver INNAN det blev minus med bilen. Jo, alla ska väl "skinnas" på kapital bara de ser ut att inte förstå då är det ju lättare och penninghungriga skojare finns överallt! Gäller samma princip som på nätet - att vara vaksam och medveten man läser om de som blir narrade och äldre som blir plundrade på 100.000 tals kronor av bedragare som kommer åt konto och pinkod. Suger balle när det är som att saker och ting har tidsbegränsad funktion och hållbarhet. Augusti i år Juli förra året men man har redan planerat att det kan regna bort så läsa serietidningar och tidskrifter blir att göra förutom vardagliga sysslor städa handla mat (?) Så länge busskorts giltighet varar kan man eventuellt finna i rh något att handla. Där emellan sova och rehabilitera sig, fixa med akvarierna mm.

    SvaraRadera