tisdag 30 maj 2023

Tisdag Kaffe och Livsmedel

Kände för något annat som variation till det man har hemma men först i morse när man hade för lite kaffe och ont om tid.
Blev en burk av den med någon märklig vaniljsmak, smakade bättre än förväntat.
Köpte även den även fastän man vet att det egentligen är slöseri med pengar
Blev även den och den har man köpt tidigare och den är okej. Uppskattad.
Blev förvånad att man fick rabatt på 2 av dryckerna! Sproud är alltid ordinarie pris.
Köpte inte mindre än 4 stycken falafel rullar och unnade sig mer än vanligt vilket man gärna gör emellanåt och då skenar det iväg men så är det när man vill ha bra produkter - då får man betala för det!
Det är väl i och för sig inget egentligen märkvärdigt men det är nog lyxigt med glutenfritt och falafel wraps där lokala butiken tar 5 kronor mer än när man kollar på nätet! Bra pris på läskedrycker där ordinarie pris legat på 20 kronor för 1,5 liters flaskor så 12 kronor är ovanligt. Can a biz tro.

måndag 29 maj 2023

Måndag... Magazine Dax!

Såg rätt tunnsått ut i tidningshyllan. Nog fanns det en del men samtliga saknade - CD! Utom ett förstås.
Ser ut att kunna bli läsning framöver. Även om huvud attraktionen inte känns det minsta intressant finns desto fler andra artiklar som känns mer relevant.
Fram och baksida eget foto egen bild! Aldrig helt enkelt att ta bilder på fri hand med en gammal mobilkamera!
Gratis CD till köpare och prenumeranter är aldrig fel mycket riktigt kan det bl något.
15 nya låtar inspirerad av Nick Drake. Man lär väl ha åtskilliga när man väl får tag på egna laptop och kringutrustning. Can a biz tro.
Bara att acceptera prislappen, inflationen har gjort att precis allt har höjts drivmedel, livsmedel, el, tidningar, magasin, tobak jo allt! 

söndag 28 maj 2023

När Det Väl Gäller (Är Man Kräsen!)

Det har man varit sedan barnsben så det är inget nytt mamma sa att man var bortskämd vilket nog stämmer men
sicket väder det blev! Rena stormvindar i solsken och relativt svalt endast +10°C.
Klart man handlade protein och vaniljdryck och samtidigt blev det
Sojadryck och den är riktigt bra när man mår väl på den är naturligt glutenfri och rik på D vitamin B12 Riboflavin och kalcium vilket gör utmärkt nytta!
Handlade även vaniljsås men glömde traditionella kakan vilket inte gör något.
Vego schnitzlar är fantastiskt god! Falafel är bra komplement och mättande.
Naturligtvis är potatiskroketter ett måste tillsammans med växtbaserade bullar även om det blir väl enahanda som lunch på jobbet men man ser det som något i alla fall och lite energi genererar det.
Kan ju inte missa pytt i pannan som är jättebra som omväxling till annat som de
Godaste burgarna man ätit och mår bra av dem. Läste någonstans att de är glutenfria vilket är utmärkt ur hälsosyn!
Sedvanligt blev det även dessa när de fyller lämplig funktion att ta med till jobbet som lunch (ibland) de fyller funktion som komplement till potatiskroketter men även till pasta!
Fantastiskt bra pålägg som kostar mycket mer än det smakar! Upptäckte via nätet att det finns alternativa butiker som kan vara långt mycket billigare i dessa kärva inflations och kanske mest OCKER tider när somliga tycks ha bildat kartell.
I januari visade den egna vågen 147,7 kg vilket i och för sig är positivt och har gett positiva resultat på uthållighet när man blir mindre utarbetad per dag även om ryggen och lederna inte riktigt hänger med. Man gör vad man kan för att få bukt med det och rik på erfarenheter som man blivit vet man vad som gör nytta på sikt.
Idag visade vågen 144,4 kg vilket är 3,6 kg viktnedgång vilket känns positivt. Gäller att få övriga kroppen att hänga med vilket kommer att ta tid. Can a biz tro.

Med diagnosen man har är det bra att röra på sig, gå ner i vikt när kontrasten finns hemma där man rehabiliterar sig där allt det mesta sker som det ska utan stress eller tidspress. Skönt att kunna ha det.

lördag 27 maj 2023

Tobak, Läsk, Salmiakki och Olja Som Glykol

Åkte sedvanligt in till schtan för att handla tobak. Fann även 2 olika läske drycker varav 1 var säkert 40 år sedan man smakade (th) och en personligen helt ny 1 liters å Salmiakki 4 stycken kakor.
Så var Godishuset Umeå BOJKOTTAT!!! OCKER HÖJNING 44 Kronor rullen början av maj 225 kronor rullen idag 269 kronor! Snusbolaget nästa! Godishuset handlar man aldrig mer någonsin hos!!!🤬
Intressant att se vad dessa "smager" sedan åkte man vidare till nästa anhalt
Handlade glykol koncentrerad, liter 2 taktsolja och en 4 liters motorolja när man har ett gammalt fordon behöver man aldrig fundera över var ersättning går.
Motorolja 200 kronor 4l liter helt okej, 2-taktsolja helt okej till framtida tankning Glykol koncentrerad 150 kronor 4 liter bra pris! Gräsklipparolja till syskon.
På nätet fann man att det fanns förutom jordgubb även en del andra intressanta smaker vilka hade köpts om butiken hade haft dem men men.
Krusbär och hallon samt någon fler såg aldrig till att det fanns kanske var jordgubb en prov pack det vet man aldrig. Trist när socker ersätts med cancer gynnande Aspartam! För det gör det!!!
Ica OCKRAR klart öppet! Köpte 2 stycken baguette räkor men kassören tog betalt för 3 stycken!!! Höjde priset på hamburgerbröd från 28:90 till nuvarande 35:90 en höjning med 7 kronor per förpackning! Det innebär att försöka handla hos Willys hemma istället.
Skaffade applikationen ovan till ingen egentlig nytta när man är helt ensam och tider förändras till det sämre. Innehåll numera tycks ha påverkats av oroligheterna runt om i världen samt lågkonjunktur och inflation för det mesta är sparsmakat, tunnsått och nerladdning som tidigare fungerade utmärkt har försetts med diktatur fasoner och dryga extra inloggningar som misslyckas etc. Det som verkar återstå är att likna vid årsgamla halvfulla soptunnor. Somliga ser dock ut att vilja hålla modet uppe samt bibehålla värdet av kvalitet.
Vackert djur som säkert ställer till oreda och förtret på de flesta håll i naturen. Mycket djurarter har i många fall invaderat landet och blivit vad som allmänt kallas invasiva vilket tydligen betyder att de kommer att påverka den biologiska mångfalden negativt. Can a biz tro.

Man passar in lika bra på sociala medieplattformar som invaderande djur och växter som blir invasiva och måste avlägsnas ibland utrotas för att landets natur och klimat samt vegetation ska kunna hjälpligt återställas. Inte för att man skulle komma att bli eliminerad men man förblir en som bäst klarar sig utan dessa samlingsplatser där lämmeltåg samlas. Det är man lycklig över. Dessutom suger Halebop paketdata!!! Bara evigt OCKER!!!

torsdag 25 maj 2023

Villrådig (Man Blir eller möjligen Stressad)

Känns att man är på gång, kan bli jobbet i morgon redan. Beroende på hur man känner sig men som det känns nu kan det bli av.
Stod och funderade på en lämplig blomma eller växt att köpa och det blev en vacker Spathiphyllum småblommig Fredskalla som det blir att plantera om någon helg framöver. Även om det är "mors dag" på söndag vet man att allt rör sig om kommers för handeln och hon har ingen glädje av blommor eller växt där hon befinner sig. Kommer däremot bli något annat antagligen.
Blir antagligen att plantera om samtliga nyinköpta blommor och växter tids nog. Dels i större krukor men även bra jord är nödvändigt när man ser vilket resultat det gav med penningträdet (Pachira Aquatica) och smaragdblomma (Samioculcas Samiifolia) vilken sistnämnda kan tas blad och plantera "nya" smaragdblommor vilket man har på filmklipp från Instagram. Dessa planterade man om i större krukor och ny fin jord och de har stått sig bra sedan 2013!
Det första man köpte hos Apoteket blev 4 tuber vätskeersättning som kan komma att "täcka" behovet fram till midsommar. Visst, dyrt men vad göra när man behöver kolhydrat+ elektrolyter som stimulerar hjärtat och är av högsta nödvändighet!
Fick mejl från Ink Club där det ovan stod naturligtvis tar man det hela med stor nypa humor när man beställde märktejp vilket är produkten till märkmaskinen och inte bläck eller toner. Bluffen "fraktfritt" går man inte på 2 gånger! De utlovade det vid tidigare beställning likväl fick man betala frakten! Finns nog rävar på alla företag ibland de anställda. Can a biz tro.
Kaffet man beställde, det koffeinfria var tack och lov! Slut så slapp man bli lurad att köpa vad man inte behöver. Däremot upptäckte man att det är något speciellt med detta kaffe vilket man tidigare inte upptäckte av förra påsen. Antingen blev det en kemisk reaktion genom mixen av 2 sorters olika kaffe eller något annat men man upplevde att kaffet blev extra vätskedrivande mot tidigare. Kan ha varit att man tidigare var "förstoppad" av mörkrost kaffe som är extra koffein haltigt mot mellanrost. Hur som helst så blev det oftare vattenkastning än av mörkrost kaffe vilket är positivt när man behöver tömma kroppen på överflöds vätska då hjärtat tvingas jobba mer med för mycket vätska i kroppen.

Oroliga Ro Liga

Knepigt att skriva titel på inlägget ska snart ut och handla får se om vätskeersättning finns behöver livsmedel också sedan får man se.
Av dessa 4 fanns 3 sorter, hallon tycks ha varit populärt när just den var slut 1 blåbär, 1 citron &lime samt 2 päron blev det upptäckte nyss sammanträffandet med glaset till höger på bilden när man har två eller tre identiska, dessa kallades för cappuccino glas och är tillverkade i extra tjockt glas som håller fantastiskt bra! Det viktiga var att få tag på tuberna men smakerna är ganska trevliga också.
Som sagt innehåller shampoot mer än havtorn och blåbärsextrakt. Löddrade ytterst mycket mot andra sorter man använt tidigare.
Kanske är det som gör att håret inte är trassligt och var lätt att kamma eller så är det någon annan anledning.
Trist för de som har sånt, man hinner knappt se vanliga Tv program liksom nyheter pga att man jobbar stenhårt och oftast aldrig har ork när kvällen kommer!
Så kan det nog se ut utomlands i detta land har de knappast sådana skyltar vilket kanske är avsett för sjukvårdspersonal och användare mest troligt.
Sicken tur att man varken har laptop eller annan sk kringutrustning och har köpt någon skrivare som man blir lurad på med fel i mjukvaran. Finns för många som vill ha "populär modell" och råkar ut för samma problem som övriga.
Om ändå gooloogooloo begrep detta! För vem behöver sånt skit när alla ska ha det lika imbecillt likriktat som galet.
Tur igen! Har aldrig befattat personligen med detta 20 år gamla avfall. Antar att det rör sig om artificiell intelligens en film som kom för 20 år sedan därefter dök någon svensk motsvarighet upp för några år sedan vars namn man inte minns  (äkta människor, 2012) en TV serie. Känns klart passe och förlegat helt ointressant mao.
Man har haft hTc One för 10 år sedan och det räckte med den. Känns som att de inte har något att komma med längre. Can a biz tro.

Sammantaget som det ser ut idag. Dags att bruka allvar ett par ögonblick.

tisdag 23 maj 2023

Tisdag Riktigt Bra och Det Bästa!

Tisdag och det rullade på bra på jobbet. Man hann det absolut nödvändigaste.
Kändes aningen tveksamt men i slutet av dagen kom meddelandet om paketet. Innehöll vad man beställt och var  omsorgsfullt förpackat!
Som sagt ytterst omsorgsfullt packat så att ingen produkt hade skadad förpackning eller något runnit ut! Äntligen har man Agavesirap hemma, shampoo luktar mystiskt lätt "saltlakrits" när man skruvade loss korken och luktade, kan väl hända att doften av havtorn och blåbär framträder när man använder produkten.
Företagets namn, som man beställt ifrån relativt ofta och varit riktigt nöjd med produkterna. Somliga produkter (städ bikarbonat) har man kvar sedan allra första beställningen man gjorde för några år sedan (2018?) När det aldrig blivit av att använda några större mängder av det.

Hampafröolja blir intressant att se vad man kan använda det till när det inte framgår ifall det är brukbart i matlagning men antagligen är det avsett i sallader och liknande. Något år beställde man äkta stearin värmeljus, ärligt talat var de sådär funktionellt när främst veken brann ner medan stearin var kvar i koppen! Resten är nog historia. Can a biz tro.
Bra priser ser de ut att ha men omdöme verkar mindre bra när många vittnar om dålig hantering, sämre emballage, trasiga förpackningar mindre seriöst företag med andra ord. Kommenterar arrogant till kunder som fått fel på produkter, citerar gärna Meja och låten "all about the money" där man lätt refererar till kunder som beställer produkter men hanteringen är ackordsjobb som ska gå på Nanosekunder liksom frakt där paketen misshandlas för att få plats med så många som möjligt på minsta yta.
från Jordklok 34 kronor dyrare än Happy Green varför denna prisskillnad? Kan vara för att Jordklok har bra omdöme och Happy Green desto sämre. Kunder betalar vad det kostar när det väsentliga är att få produkter hela och i så oskadat emballage som möjligt är!
Möjligt är att prisbilden är inaktuell. Bra när produkter är prisvärda dock
Skulle varit bra ifall man fick tag på denna tillsammans med dessa
Hår från djur fastnar på bollarna när man tvättar kläder. Tröttheten tar över.

Tyvärr är man inte mer än människa och värken smärtan tar över och gör tröttheten outhärdlig pga dubbeljobb när man tyvärr har parasiter, psykfall och snyltgäster som enda "hjälp". Då klarar man jobbet så länge den utarbetade kroppen inte säger ifrån. En chef som är totalt imbecill ringer och kollar varför man är sjuk men inte orsaken.