lördag 13 maj 2023

Lördag 13 Maj

Man har vaknat och ätit en lagom frukost. Bryggde stor kanna Wiener kaffe igår kväll som blev över förväntan! Nu vet man hur man kan göra för att få till det.
2014 var nog året när man hade en hTc One, fungerade men man tvingades missbruka den genom att använda den i jobbet! Displayglas satt ytligt vilket innebar att det sprack... eller något. Det blev en annan mobil ett annat märke som visade sig vara begränsad Android version man kunde använda den cirka 2 år sedan blev det byte igen. Hade 2 mobiler 2 skilda märken den andra var LG L Fino som var bättre. Tyvärr sprack displayen på den men genom att tekniken var bra på den satsade man på LG K8 och den finns kvar än i ens ägo! K9 blev lämnad hos ÅVC när den tiltade totalt.
Kul läsning kanske men knappast att fundera på att köpa! hTc är avslutat kapitel liksom Samsung. Övriga på marknaden känns inte heller relevanta. Det är dock intressant läsning att se nya modeller och bedömningar som recensioner, bästa är att ha den men det skulle bli dyrbara erfarenheter.
Antagligen överkänsliga kanske? Felaktiga komponenter? Lätt bräckliga detaljer? Frågan man kunde ställa sig är vad är SDD? Antagligen mikro komponenter i själva SSD disken, vilket det inte rörde sig om endast stavfel. Mer intressant kanske ja läsning
Främst intressant för de som äger en sådan, om man nu skulle bry sig. Företagen hetsar fram nyare modeller till jordens alla innevånare och dom fick nog god tid på sig att få fram dagens modeller när år 2020 blev vad det blev.
Något kommande till sommaren eller senare. Visst kan den vara och är vacker designmässigt men delad display? Blir kanske lämpligt fickformat men har knappast tillräckligt härdat glas för mindre varsamma som placerar den i bakfickan på byxorna och sätter sig på ojämnt underlag så krackelerar displayen, men allt för att få sälja.

De 4 man har får räcka ett par år. LGK8, Moto e6 play, Doogee S59 Pro och sista Moto G31 där för närvarande 2 stannar hemma varav 1 avstängd när man inte är hemma, 1 är nyaste, e6 play och S59 Pro följer med till jobbet, var man än beger sig. Så får det förbl. Can a biz tro.
Liten citronkaka med soja vaniljsås har blivit lite av en standard när man handlar. Har så blivit. Citron och vanilj en delikat kombination. Glutenfria mazariner dyra men ack så välsmakande och smarriga.
Köpte något som kan bli komplement på jobbet så sparar man på kaffet hemma. Skapligt men man föredrar egna höjdaren Wiener kaffe med Soja protein. Oslagbar kvalitetsmässigt och smakmässigt!
Lågkonjuktur och inflation sämsta tänkbara kombination generellt! Livsmedel är ju ett måste men som tur är har man valt bort chark och mejeriprodukter tack och lov! Så länge man har jobb kan det fungera ekonomiskt (och mentalt!) Man "röjer" undan bra på jobbet och det är kostbytets förtjänst samt allvarlig konsumtion av vätskeersättning med kolhydrat och elektrolyter. Man tackar för de nyttigare livsmedlen affären tar hem och ibland kan man unna sig läskedryck och havets delikatesser och läckerheter.

1 kommentar:

  1. Vårkanten 2013 kom hTc One och det var väl en nyhet personligen man testade den filma och ringa och smsa med mera. 2014 blev man tvungen att använda den i jobbet när AG alltid varit snåljåp. Nåja, fungerade bättre än "företags mobilen" Samsung skit! Plötsligt var "olyckan" framme och displayglas sprack. Kan ha blivit nödlösning Samsung Galaxy S4 Mini vars Android version höll i 2 år så 2018 blev det LGK8 och K9. Nog om historia. Har i dagsläget 4 Android telefoner med lägsta version 7.0 nougat (LGK8) version 9.0 pie (e6 play), version 10 (Doogee s59) till sist version 11 (Moto G31).

    Märkligt att mobiltelefon tillverkare liksom försäljare tycks leva i sina egna verklighetsfrånvända världar där tillverkning och försäljning är allt och folk världen runt bara ska köpa konsumera och investera UTAN att inse att de inte kommer att lyckas för vem köper en ny Android eller iPhone framför 2 kassar livsmedel och 2-3 klädesplagg!? Så länge lågkonjunktur och inflation råder gäller överlevnad och kläder, mediciner, bostad och livskvalitet och dit har aldrig digital teknik hört, hör inte och kommer aldrig att höra! Prioriteringar gör att de flesta väljer bort onödiga produkter som laptop, tablet, surfplattor, digital kringutrustning, Android och iPhone liksom all annan form av lyx.

    SvaraRadera