lördag 20 maj 2023

Lördag 20 Maj

Skönt när kommande vecka blir "räddad" man var tvungen att handla när livsmedel börjar tryta och 3-4 dagar för lång väntetid på slaversättningen! Hade man tur att kunna låna en slant.
Naturligtvis fortsätter man riktlinjen med veganska produkter, vad annat!? Bäst är och förblir bäst! Tur att man har noll bekantskap, följare eller liknande i synnerhet i råtthålet man bor i.
När man provade en gammal jacka från 90 talet man aldrig använt sedan dess fann man en gammal graverad nyckelbricka vilken måste härröra till början av 1980 talet och ett besök på Nolia mässan tillsammans med pappa och en bror.
Minns att man köpte även en gravyr penna vilken man graverade in dåtida telefonnummer på baksidan. Med gravyr pennan medföljde 2 dekaler varav 1 man har kvar (som den sparare man blivit).
Minns att det medföljde 2 stycken gravyr stift 1 för metall 1 för trä, plast etc. Mycket minns man från fjärran lite sämre har det blivit med sekundär minnet.
På den jackan satt även 1 plåtknapp eller märke vilket betyder att man aldrig använt den jackan sedan mitten av 90 talet! Det var nämligen då texten på knappen var aktuell och naturligtvis "röstade" man emot av naturliga skäl men som med allt röstande fuskades det och landet tvingades bli medlem i detta elände! Fusket fick man kännedom om något eller några år senare. Så var det är det och förblir det. Can a biz tro.
Metallbricka med text man haft länge och väl är den på bilden ovan. Som tillägg blev det vad man sa till de som inget begrep "allt det ni säger och allt ni gör!" Dom begrep sannolikt inget ändå. Provokation? Det var sådan man formades till av samhället man levde. Alltid utanför allt till detta år även om man lugnat ner sig.
Blev ytterligare 1 handling när man ska ha tillgång till både fika och lunch på jobbet och middag när man kommer hem, senaste veckan har det blivit enahanda pga Coop ocker höjningar. Som tur var köptes 4 tuber vätskeersättning som gjort att man inte behövt så mycket livsmedel utan främst vätska. Hälsotillståndet har knappast varit på topp men det räknar man aldrig med när man har den diagnos man har livet ut.

1 kommentar:

  1. Livsmedel har blivit viktigare än det någonsin varit när man tänker efter hur det var i yngre dagar när man handlade allt annat än livsmedel och vräkte i sig mängder med skräpmat skrovmål, pizza, parisare, litervis Coca Cola och annan läsk liksom alkoholhaltiga drycker öl, sprit. Åt mycket fettbildande mat och knäckte en och annan energi dryck, fikade O'boy och kanelbullar och mängder kakor. Älskade glass och godis och allt vad det hette. Det fick en omvändning 2011 när man mådde illa pga mycket halsbränna samt att man tidigare år jobbade så stenhårt att man inte orkade tillaga mat utan istället köpte valnötsglass och dränkte den i Hasselnötssås vilket gav turbo överskott socker energi och sura uppstötningar botades med samarin eller något. Till slut sa hjärtat ifrån och man drabbades av förmaksflimmer och svår hjärtsvikt. Det blev vändpunkten för efter den "resan" på kardiologen gick man in för att prova alternativa lösningar och fann mycket livsmedel man knappt tittat åt. Idag är man åtminstone 15 kg lättare och man har fått stor del av orken och energin tillbaka som man aldrig haft de senaste 27 åren! Tack vare rätt mediciner men kanske främst genom kostombyte och det är man lycklig över men långt ifrån nöjd genom att man fortsätter att äta mer rätt och man känner att man orkar mer hjärtat klarar mer ju mer man rör på sig och det skapar livskvalitet.

    SvaraRadera