onsdag 3 maj 2023

Onsdag 3 Maj

Löste ut bilen i morse och åkte till macken först för att tanka drivmedel.
Blev lagom volym drivmedel varvid man åkte hem och gjorde i ordning den. Lämplig tid åkte man till schtan för att handla tobak och det blev det plus lite till.
Hittade en "ny" läskedryck, ny åtminstone för undertecknad. Smakade som de gör.
Dryck man ogärna avstår, nackdelen är att allt (inte oväntat) blivit dyrt. De är goda!
Salmiakki är en klassisk favorit, finns nästan ingen annanstans när inga livsmedelsbutiker har dem.
Att sakna olja vid matlagning är inget vidare. Snål? Knappast! Har endast missat den tidigare så ikväll blev det 2 flaskor varav 1 är mer av Refill när man fyller i glasflaskan man har den andra är jordnötsolja som är bra som komplement till rapsolja. Det blev sk "komplettering" av förbrukningslivsmedel. Känns att man varit med på något man inte är van vid föga förvånande när det var 35 år sedan sist. Tungt men det är som sig bör. Var i en byggnad man aldrig varit i sedan 70 talet. Även om man inte delar dess filosofi uppfyllde man bortgångne anhörigs önskemål vilket var främsta syftet med närvaron. Vila i frid (och frihet). Can a biz tro.

Tillbaka till t.i.s. i morgon när man har 2 slitdagar kvar sedan är det helg tack och lov! Fysiskt trött och även psykiskt.

2 kommentarer:

  1. Blir att försöka få tag på framskärmar, reservhjulslådor mm till bilen samt se över växellåda, drivlina bakaxel etc vilket är något man aldrig gjort tidigare och det är slitagedelar som kan behöva bytas när man haft den i 14 år och åldern på fordonet är 47 år så en hel del behöver nog bytas ut mot fräschare delar och detaljer (hur man nu ska ha råd med det?) när man inte spelar på något alls. Nåja, det måste tids nog få lösning. Personlig favorit har blivit citronkaka med vaniljsås soja, helt oemotståndligt! Frukostflingor har höjts några kronor men det är det värt. Tobak har man halverat ransonen så det blir inte samma mängd som förr.

    SvaraRadera
  2. Kan bli dyra skärmar och reservhjuls behållare men är nödvändigt evigt underhåll för gamla fordon. Låter gott citron och vanilj. Frukostflingor är nödvändigt för att skona mage och tarmar från biverkningarna från medicinerna! Alltid något positivt i all bedrövelse.

    SvaraRadera