torsdag 25 maj 2023

Villrådig (Man Blir eller möjligen Stressad)

Känns att man är på gång, kan bli jobbet i morgon redan. Beroende på hur man känner sig men som det känns nu kan det bli av.
Stod och funderade på en lämplig blomma eller växt att köpa och det blev en vacker Spathiphyllum småblommig Fredskalla som det blir att plantera om någon helg framöver. Även om det är "mors dag" på söndag vet man att allt rör sig om kommers för handeln och hon har ingen glädje av blommor eller växt där hon befinner sig. Kommer däremot bli något annat antagligen.
Blir antagligen att plantera om samtliga nyinköpta blommor och växter tids nog. Dels i större krukor men även bra jord är nödvändigt när man ser vilket resultat det gav med penningträdet (Pachira Aquatica) och smaragdblomma (Samioculcas Samiifolia) vilken sistnämnda kan tas blad och plantera "nya" smaragdblommor vilket man har på filmklipp från Instagram. Dessa planterade man om i större krukor och ny fin jord och de har stått sig bra sedan 2013!
Det första man köpte hos Apoteket blev 4 tuber vätskeersättning som kan komma att "täcka" behovet fram till midsommar. Visst, dyrt men vad göra när man behöver kolhydrat+ elektrolyter som stimulerar hjärtat och är av högsta nödvändighet!
Fick mejl från Ink Club där det ovan stod naturligtvis tar man det hela med stor nypa humor när man beställde märktejp vilket är produkten till märkmaskinen och inte bläck eller toner. Bluffen "fraktfritt" går man inte på 2 gånger! De utlovade det vid tidigare beställning likväl fick man betala frakten! Finns nog rävar på alla företag ibland de anställda. Can a biz tro.
Kaffet man beställde, det koffeinfria var tack och lov! Slut så slapp man bli lurad att köpa vad man inte behöver. Däremot upptäckte man att det är något speciellt med detta kaffe vilket man tidigare inte upptäckte av förra påsen. Antingen blev det en kemisk reaktion genom mixen av 2 sorters olika kaffe eller något annat men man upplevde att kaffet blev extra vätskedrivande mot tidigare. Kan ha varit att man tidigare var "förstoppad" av mörkrost kaffe som är extra koffein haltigt mot mellanrost. Hur som helst så blev det oftare vattenkastning än av mörkrost kaffe vilket är positivt när man behöver tömma kroppen på överflöds vätska då hjärtat tvingas jobba mer med för mycket vätska i kroppen.

1 kommentar:

  1. Man har väl cirka 4-5 sorters kaffe espresso inkluderat. Nödvändigt? Tveksamt men hellre tillräckligt som skapar oberoende trygghet än att tvingas gå till affären och handla kaffe flera gånger per månad! Visst kan man unna sig att vara bekväm emellanåt. Kaffe har man och pås te samt rött te när så lusten faller på. Upptäckte att man har både dyr, något dyrare och lite billigare mediciner hemma, det känns bra att slippa pynta för att det är ett måste med medicinerna!

    SvaraRadera