söndag 28 maj 2023

När Det Väl Gäller (Är Man Kräsen!)

Det har man varit sedan barnsben så det är inget nytt mamma sa att man var bortskämd vilket nog stämmer men
sicket väder det blev! Rena stormvindar i solsken och relativt svalt endast +10°C.
Klart man handlade protein och vaniljdryck och samtidigt blev det
Sojadryck och den är riktigt bra när man mår väl på den är naturligt glutenfri och rik på D vitamin B12 Riboflavin och kalcium vilket gör utmärkt nytta!
Handlade även vaniljsås men glömde traditionella kakan vilket inte gör något.
Vego schnitzlar är fantastiskt god! Falafel är bra komplement och mättande.
Naturligtvis är potatiskroketter ett måste tillsammans med växtbaserade bullar även om det blir väl enahanda som lunch på jobbet men man ser det som något i alla fall och lite energi genererar det.
Kan ju inte missa pytt i pannan som är jättebra som omväxling till annat som de
Godaste burgarna man ätit och mår bra av dem. Läste någonstans att de är glutenfria vilket är utmärkt ur hälsosyn!
Sedvanligt blev det även dessa när de fyller lämplig funktion att ta med till jobbet som lunch (ibland) de fyller funktion som komplement till potatiskroketter men även till pasta!
Fantastiskt bra pålägg som kostar mycket mer än det smakar! Upptäckte via nätet att det finns alternativa butiker som kan vara långt mycket billigare i dessa kärva inflations och kanske mest OCKER tider när somliga tycks ha bildat kartell.
I januari visade den egna vågen 147,7 kg vilket i och för sig är positivt och har gett positiva resultat på uthållighet när man blir mindre utarbetad per dag även om ryggen och lederna inte riktigt hänger med. Man gör vad man kan för att få bukt med det och rik på erfarenheter som man blivit vet man vad som gör nytta på sikt.
Idag visade vågen 144,4 kg vilket är 3,6 kg viktnedgång vilket känns positivt. Gäller att få övriga kroppen att hänga med vilket kommer att ta tid. Can a biz tro.

Med diagnosen man har är det bra att röra på sig, gå ner i vikt när kontrasten finns hemma där man rehabiliterar sig där allt det mesta sker som det ska utan stress eller tidspress. Skönt att kunna ha det.

1 kommentar:

  1. Grundläggande anledning till att man valt att utesluta chark och mejeriprodukter är för att man vuxit upp med vad allmänt alltid har namngivits "Husmanskost" och den innehåller förutom grönsaker, potatis och eventuellt någon frukt Chark och mejeriprodukter! I en tidigare kommentar har man uppgett tidigare leverne med dels husmanskost men även fortsättningen med all skräpmat och snabbmat med dess tillbehör i form av läsk och godis. Redan för 27 år sedan började man trevande att söka alternativa lösningar och fann ytterst lite! Man upptäckte redan då med det lilla att man förutom att bli mätt mådde bra men där och då hade man väl inte riktigt tröttnat lessnat på chark och mejeriprodukter men självklart märkte man skillnad. Stegvis har förändringar skett och november - december 2020 fattade man beslut om att söka noggrant och minutiöst efter alternativa livsmedel och på senare år har det anammats från producenter och tillverkare att det är en växande marknad likaså har butiker tagit hem mängder med vegetariska rätter och halvfabrikat men kanske det bästa åtminstone personligen har de beställt veganska livsmedel och halvfabrikat och när man upptäckt dessa jublar man inombords! Det kan vara ett sätt att överleva när man upptäckt åtskilliga av de man tidigare kände, bekanta mfl avlidit i olika sjukdomar och tillstånd både äldre och yngre. Överlever man vet man ju att livsstilsförändring inte varit förgäves vilket man fått bevis på redan tidigare.

    SvaraRadera