torsdag 31 augusti 2023

Torsdag 31 Augusti

Morgonen sämre med balanspåverkande yrsel vilket gjorde att man tvingades ssk.
Låter gammalt och bekant Power fanns redan i början av 2000 talet minns att man köpte sista och bästa stationära datorn.
Den begagnade mini laptopen har den klisterlappen sannolikt helt inaktuell men ändå trevligt eller charmigt att ha den kvar garantin gällde nog 2014 eller senare men aldrig 2023. Man har den som objekt för att bli kvitt ringrostigheter när det är i alla fall 3,5 år sedan sista stationära datorn och även laptopen.
Fanns någon enstaka uppdatering som eventuellt lyckades laddas ner och installeras. HP 430 förblir laptop för uppväcka minnet över mängden kunskaper man har men glömt under 3,5 år finns mängder som avtog för 7,5 år sedan får se vad det blir framöver. Can a biz tro. Så kan det vara.

söndag 27 augusti 2023

Söndag 27 Augusti Skördemarknad

Hade planerat in att besöka den redan igår när man såg att det skulle vara något vid Slöjdarnas Hus. Så i lämplig tid åkte man dit för att mötas av full parkering och bilar längs vägkanten.
På återvägen alltså man vände och hann tänka "Willys istället" men kom på att det finns parkeringsfickor på vardera sidan. Så blev det. Blev liten promenad till evenemanget. Det var det värt.
Var en hel del marknadsstånd till vänster utanför bilden som man gick och tittade vad de hade att erbjuda. Naturligtvis hade man god lust att handla mer än man gjorde (potatis, grönsaker) men det fick räcka med det man köpte.
Väderkalender med bondepraktikan för kommande år är givet köp dessförinnan fann man de som sålde påsar med favorit bäret Lingon!  Blåbär i all ära men Lingon är hälsomässigt det bästa så det blev 2 påsar därefter gick man tillbaka när man såg intressant att någon sålde glutenfria godis kablar! Och super saltlakrits ormar (vet inte vad de kallas) Där kunde man inte hålla tillbaka så det blev 6 glutenfria och 4 super saltlakrits där man faktiskt tjänade en slant!
Hörde att det var någon "bilutställning" i Överboda men den passerade man nog och körde lite "vilse" men det är bra med uppdateringar hur det ser ut. Vet inte vilket vattendrag det är men tyckte att det var vackert så det blev några trevliga bilder tagna med Moto G31 w kameran.
Bild nummer 2 perfekt väder och klimat 
Bild nummer 3 och slutligen
Bild nummer 4. Gillar grusvägar som leder ut till naturen där man egentligen hör hemma när man ser rent personligt historiskt! Uppvuxen i trähus, jätte gräsyta nära till älven och helt perfekta lägen.
För över 50 år sedan var det här man bodde, levde, växte upp i trygghet.
Ibland åkte vi båt ut i älven och fiskade på kvällarna. Jo, det är faktiskt egna bilder.
På 70 talet pågick "timmerflottning" på älven och detta var aldrig någon ovanlig syn där stora volymer timmer stockar samlas i väldigt litet vattendrag.
Den bilden avslöjar man aldrig var den är tagen adress,  byggnader eller personer på bilden vem som tog bilden.
Ikväll har man förutom fixat matlådor, fika och ätit sedvanlig lunch/middag även hunnit ladda ner och installerat uppdateringar på HP 430 G2 mini laptop. Can a biz tro.

Man känner sig relativt tillfreds med dagens göromål och utflykter.

lördag 26 augusti 2023

Ibland Får Det Vara Nog!

När man inte har tid under arbetsveckor blir det att man tar itu med viktiga ämnen i rätt tid, lagom i tid eller alldeles försent.
Har under längre tid (mitten av juni) haft svårt att dra ut lådorna och luckorna i frysen. Det resulterar i att det nästan blir omöjligt att förvara frysvaror där därför blev det i morse att avfrosta den. Det kommer att ta några timmar men när det är gjort är man nöjd att kunna använda frysen igen.
De får väl utnyttja möjligheten att tvätta fötterna och vattna växterna kanske tvätta gods och liknande.
Intressant, nu får man hoppas att man slipper smittas och nu är man lite bättre förberedd än januari 2022 när man drabbades av Omikron eller vad det nu var. Det var precis på hårsmån innan restriktionerna hävdes.
Det får stå för de studierna. Man vet mer än väl varför men anger inga som helst förklaringar eller något liknande.
Det kommer sannolikt få oväntade konsekvenser för förvånade tillika oförstående politiker som tror att det bara är att "köra över" allt motstånd men tyvärr vet de inte vad de har att göra med något de försent tvingats bli varse om.

Lördag och sista helgen innan återgång till arbetet. Avfrostningen tar den tid det tar och man tar det lugnt under tiden. Can a biz tro.

fredag 25 augusti 2023

Fredag 25 Augusti

Idag blev det en lite typisk handlingsdag. Med begynnelse hos macken för påfyllning av drivmedel som blev sedvanliga kvantiteten. Eller summan.
Därefter blev det Dollarstore och egentligen var det tänkt enbart en av delarna men man fann desto fler nödvändiga. Onödiga för somliga nödvändiga för andra.
Har visserligen mindre kökssvampar men de har åtgång så det är alltid bra att ha tillgång till olika sorters sådana har 2 svarta underlägg så nu fick det bli ett vitt och ett violett som omväxling klädvårdsrullar har obegränsade användningsområden! Dels på plagg sedan på olika tygmaterial och man har med de 2 nya totalt 5 stycken! Munskölj är på väg att ta slut så det var den man var ute efter i första hand. Glasögon blir ofta smutsiga då behöver man optikputs servetter. Krokar att hänga upp förutom tavlor allt möjligt vilket man har i överlag. Antibakteriell pumptvål får man aldrig för mycket av. Det gäller att se om så att man kanske kan hålla sig frisk och sjukdomsfri när det går alla möjliga sjukdomar nu.
Batterilagret köpte man 2-pack AA+ 2-pack AAA uppladdningsbara batterier. Upptäckte sedermera att somliga solar dekorationer har andra batteri modeller eller utformningar. Kan hända att man får tag på vid tillfälle.
Man känner sig hyfsat nöjd med inhandlingen och vet att motsvarande kvantitet i butiker på 3 bokstäver och 4 bokstäver hade landat på cirka 2000-2800 kronor! Det gäller som tidigare nämnts att se om kapitalet och trots allt få ut det mesta av varje krona! Can a biz tro.
Fick paketet med produkterna man beställde så nu är man förberedd på att leva livet fullt ut igen trots allt.

onsdag 23 augusti 2023

Viktiga Personliga Beslut Fattade!

Vilket enkelt betyder att man fattat viktiga beslut beträffande personliga behov.
Hygien är något man värdesätter framför främst imbecilla inköp som dyra leksaker vilka omfattar bl a datorer, kringutrustning, mobiltelefoner, mini skrivare till mobiltelefon och faktiskt renovering av bilen. Åtminstone för närvarande. Därför gjorde man beställning på hudlotion som inte finns i livsmedelsbutiker! Dryg och faktiskt ganska långtidsverkande eller fungerande!
Munhygien är ytterst viktigt då är det viktigt att ha tillgång till olika sorters såna. Blir intressant att se hur silver tandkrämen fungerar och verkar.
Beställde även den med granatäpple samt en del andra intressanta ämnen som kan göra gott för garnityret. Fruktig mint låter lite exotiskt dock inget man ställer sig negativ inför.
Har saknat silver gel när den innehåller hyaluronsyra som är bra för huden, använde den främst på benen när man har gamla rugor och kanske infektioner som man gärna ser att få åtgärdat. När inga sjukvårdsinstanser har tid att hjälpa! Man får göra vad man kan för att lösa det mesta med "självhjälp".
Har till viss del saknat även den silver cremen. Dryg och mycket skyddande effekt. Innehåller bl a MSM och Elektrokolloidalt Silver två viktiga ämnen för kroppen. När man använt något man upptäcker har hållbarhet, är kvalitet och främjar livet oavsett vad man gör, utför och utsätter sig för fortsätter man naturligtvis att använda dem ämnena. Can a biz tro.

Upptäckte att Silver gel beställdes före år 2020 och bl a silver creme år 2020! Gel tog slut 2022 medan creme tog slut i våras vilket betyder att det är superdryga produkter åtminstone när man är ensam. Naturligtvis efter år 2020 när mycket och det mesta låg på förmånliga priser har alla bombarderats av det meningslösa kriget i Ukraina, inflationen och ockret samt inte minst de absurda handlingar att bränna religiösa tillhörigheter! De som utför dessa galenskaper skapar försämringar i geopolitiska kretsar, import av viktiga livsmedel samt mångåriga nätverk av kommunikation, utveckling och infrastruktur i vårt land.

måndag 21 augusti 2023

Måndag 21 Augusti (Ledig Än)

Skönt att kunna åtgärda personliga göromål. Något man tidigare kunde gruva sig för och i ungdomsåren nästan undvek känns utmärkt idag att göra.
Med den förpackningen är det knappast svårt att förstå att man besökt tandhygienist och fått bra åtgärder utförda, information om egna vidtaganden. Det är verkligen på tiden att man kan påbörja "upprustningen" av tänderna de man har kvar, medan man har dem kvar! När man genomgått den "resa" man gjort från september 2020 och framåt. Förmaksflimmer och försök till konvertering (som misslyckades pga svår hjärtsvikt) det var där och då det brast med några tänder. Starka mediciner bra för hjärtat men knappast för tänderna! Gjorde att man november 2022 kände av hur tänderna började ge med sig avsevärt.
Tandkräm man köpte hos tandläkaren som fanns endast hos tandläkaren! Var mycket bra men slarvig som man var glömde man bort den.

Löste tidigare ut medicin för strax över 2000 kr nödvändigt för hjärtats funktion och stimulans. Idag löste man en annan medicin samt köpte tandpasta (bilden). Skönt att ha mat hemma så att man slipper vara hungrig. Can a biz tro.
Tandkräm granatäpple blir att leta upp på nätet ifall den finns att beställa. En annan sort som förhoppningsvis finns där man köpte Deo roll-on är den man har andra produkter med.
Av dessa produkter har man använt alla utom tandkrämen samtliga innehåller MSM och Elektrokolloidalt Silver.

söndag 20 augusti 2023

Lördag 19 Augusti

Så vad hände idag som är viktigt att skriva om? Efter frukost skulle man brygga en kanna favoritkaffe när man upptäcker att det färdigmalda tog slut. När man köpte sist gjorde man smart drag tog hälften bryggmalet i butiken medan andra hälften blev hela bönor. Det visade sig vara ett av de mest briljanta drag man gjort på väldigt länge.
Wiener kaffebönor smaksatta, har varit favorit sedan man upptäckte den för cirka 20 år sedan i början av 2000 talet.

Som den man är har man sett till att skaffa inte mindre än 2 stycken elektriska kaffekvarnar, den senaste (ovan) för 3 år sedan och ur logiskt perspektiv är den bäst för just dessa kaffebönor.
Den gamla trotjänaren man köpte ny år 2005 tänkte man först pensionera men så kom man på att man kan faktiskt använda den till vanliga kaffebönor när den tar cirka 50 gram bönor per malning. Vanliga kaffebönor är inte lika "tung malda" som Wienerkaffe bönorna vilket gör att motorn inte behöver bli fullt lika varm som av de bönorna! Att mala 500 gram bönor med den nyare kvarnen tog inte lång tid. Då har man helgkaffe för några månader framåt genom att man varvar med mörkrost och den ultimata LaVazza Rossa som blivit en ny favorit när Milea har försvunnit.
Det i särklass bästa vardagskaffet vilket även kan kompletteras till mörkrost och mellanrost! Att den kostar mycket innebär inte att man snålar däremot behöver man ta färre mått och fungerar att kombinera med espresso faktiskt. Ett verkligt ultimatum kaffe.

Tvättat har man gjort ikväll och det tog kortare tid än förväntat trots allt. Man frångick principerna att hänga ut tvättgodset på ställningen på balkongen vilket är ganska självklart när det inte är varmare än +15°C ute. Det fick helt enkelt bli torkskåpet. Can a biz tro.

torsdag 17 augusti 2023

När Minnet Vacklar Blir Det Bil Man Tackar!

Upptäckte i morse att frukost började sina rejält, kom aldrig ihåg det igår när man ändå var till livsmedelsbutiken. Samtidigt tänker man "varför ska man ha tråkigt och bespara sig resan för att snåla och bli utan det viktigaste - frukosten" det är bara nyttigt att "lufta" bilen ett slag så nano lite man använder och brukar den.
Frukostflingor kroppen mår bra av! Blev 2 förpackningar så har man ett tag framöver.
Tänkte prova ny sort man inte sett tidigare och provat tidigare. Däremot
Den sorten och den är riktigt god och bra. Kan verka lyxigt men det skiter man i för man betalar för varorna sjolven!
Alltid trevligt med lite fikabröd så vanilj bullar har man fastnat för tillsammans med wienerbröd när mazariner varken finns eller är speciellt bra för kroppen.
Goda är de och de och bullarna är nästan det enda onyttiga man unnar sig.
Ja, dessutom den pinnglassen som man fått dille på. Utsökt glass täckt med härligt lager smörkolasås som smakar mumma utan karde. 10-pack svampar och 1 limstift samt naturligtvis växter. Can a biz tro.
Crassula Ovata Jade Spoon och
Pachira Strandkastanj. Trevligt med lite fler växter, sedan återstår att se var att placera när de på balkongen ska in.
Höll på att missa "kwittot". Varför varor och kvitton? Egen dokumentation så kan man släppa det hela behöver man kan man (förhoppningsvis) gå tillbaka och kontrollera ifall man inte minns något.  Förutom det så kom man definitivt ihåg att använda pantkvitton! Discharge "Society's Victims" i CD spelaren for jaevle bra 

onsdag 16 augusti 2023

Lika Bra Att Sluta Drömma Verkligheten Äter Ändå Upp Allt!

Så är det när man är en fattig grovarbetare som främst försöker överleva i en värld av i många fall ondo.
Satans ocker! 20 kronor är stöld resten är faktisk kostnad för drivmedel! Logistik får de bidrag för de rävarna. Avsätt de som bör så göras.
Efter att ha tankat och lyckats ställa upp tomgången på bilen åkte man och handlade livsmedel för påfyllning av kyl och frys som sinar ganska fort.
Finns lögner sedan har det tillkommit mindre sanningar. Låga priser på allt är ren lögn men i jämförelse med ocker drakarna 3 och 4 bokstäver (rödgrön sörja) är det mänskliga priser för människor att kunna överleva på och ha tak över huvudet, el i uttagen, värme i bostaden mm kan man inte slösa bort kronor och ören till lokala producenter och kapitalstinna lokala livsmedelsbutiker! Can a biz tro.

Mycket finns att tillägga men till vilken bärkraftig nytta, vad tillför det som omedelbart förändrar allt ont till drägligt för alla som befinner sig i avgrunden? Inget annat än tom dialog till en själv.
Visst är de saftiga, goda och mycket givande MEN... de kunde ha varit tunnare liknande Anamma! Vegoburgare som är helt fantastiska! Då hade man haft 8 super burgare lagom tjocklek och kortare stek eller grill tid, vilket man nu föredrar. Har förvisso aldrig grillat dem vilket kan komma att bli någon gång framöver. Med 1 1/2 vecka kvar av långledigheten kan väl summeras hittills har man främst gjort hushållsnära uppgifter för det egna hushållet, underhåll för akvarierna, lite underhåll av bilen, sånt man aldrig hunnit under slaveriåret. Sovit, sett lite film spelat mycket musik och läst lite grann. I väderlek som förutspått varit total katastrof och kapital som sinat pga HELT FEL!!! Period för långledighet.