lördag 12 augusti 2023

Fredagkväll Filmtajm!

Man var bara tvungen att se filmen för att se vad den egentligen handlade om.
Cafe är beläget som titeln säger ett kaffe men man får följa olika karaktärer där huvudrollen är baristan Claire som spelas av Jennifer Love Hewitt. Hon kommer alltid och leder in sin cykel som hon förvarar bakom bardisken. Det sitter en storväxt kille vid ett av borden bakom en laptop med in-ear lurar kopplad till laptopen Craig han får plötsligt kontakt med Elly en ung tjej som hackar sig in på hans laptop. Alla känner alla i denna något udda dramafilm. Det de alla har gemensamt är att de dricker kaffe antingen latte, chai latte, espresso eller liknande någon dricker antagligen te.

Det är en film som skiljer sig från det mesta man har sett men Elly nämner Avatar otaliga gånger och menar att alla är Avatarer alltså påhittade figurer i en virtuell värld eller miljö vilket hon försöker förklara för Craig. Todd är ytterligare en barista som är arbetskompis med Claire. Han får slutligen veta vem den "mystiske" ägaren till kafeet är. Man har förändrats som person och filmen är underhållande och romantisk ändå sker en skjutning i kafeet.

Det känns som att det är en film i stil med Magnolia från 1999 med Tom Cruise i en av rollerna, Julianne Moore med flera. En väv där kafeet är centrum för dramatik och händelser. Mer kan inte avslöjas.

1 kommentar:

  1. Man undrar om filmen kan vara en ide till filmen Avatar? Möjligt är det men det är nog länge sedan man såg någon film med Jennifer Love Hewitt, den sista man minns var nog "Heartbreakers" från 2001 där hon spelar dottern till en mamma som är något av en sol och vårare som spelas av Sigourney Weaver.

    SvaraRadera