söndag 27 augusti 2023

Söndag 27 Augusti Skördemarknad

Hade planerat in att besöka den redan igår när man såg att det skulle vara något vid Slöjdarnas Hus. Så i lämplig tid åkte man dit för att mötas av full parkering och bilar längs vägkanten.
På återvägen alltså man vände och hann tänka "Willys istället" men kom på att det finns parkeringsfickor på vardera sidan. Så blev det. Blev liten promenad till evenemanget. Det var det värt.
Var en hel del marknadsstånd till vänster utanför bilden som man gick och tittade vad de hade att erbjuda. Naturligtvis hade man god lust att handla mer än man gjorde (potatis, grönsaker) men det fick räcka med det man köpte.
Väderkalender med bondepraktikan för kommande år är givet köp dessförinnan fann man de som sålde påsar med favorit bäret Lingon!  Blåbär i all ära men Lingon är hälsomässigt det bästa så det blev 2 påsar därefter gick man tillbaka när man såg intressant att någon sålde glutenfria godis kablar! Och super saltlakrits ormar (vet inte vad de kallas) Där kunde man inte hålla tillbaka så det blev 6 glutenfria och 4 super saltlakrits där man faktiskt tjänade en slant!
Hörde att det var någon "bilutställning" i Överboda men den passerade man nog och körde lite "vilse" men det är bra med uppdateringar hur det ser ut. Vet inte vilket vattendrag det är men tyckte att det var vackert så det blev några trevliga bilder tagna med Moto G31 w kameran.
Bild nummer 2 perfekt väder och klimat 
Bild nummer 3 och slutligen
Bild nummer 4. Gillar grusvägar som leder ut till naturen där man egentligen hör hemma när man ser rent personligt historiskt! Uppvuxen i trähus, jätte gräsyta nära till älven och helt perfekta lägen.
För över 50 år sedan var det här man bodde, levde, växte upp i trygghet.
Ibland åkte vi båt ut i älven och fiskade på kvällarna. Jo, det är faktiskt egna bilder.
På 70 talet pågick "timmerflottning" på älven och detta var aldrig någon ovanlig syn där stora volymer timmer stockar samlas i väldigt litet vattendrag.
Den bilden avslöjar man aldrig var den är tagen adress,  byggnader eller personer på bilden vem som tog bilden.
Ikväll har man förutom fixat matlådor, fika och ätit sedvanlig lunch/middag även hunnit ladda ner och installerat uppdateringar på HP 430 G2 mini laptop. Can a biz tro.

Man känner sig relativt tillfreds med dagens göromål och utflykter.

2 kommentarer:

  1. Arbetsveckan har snart passerat men i morse var det tillräckligt vingligt från sovrum till toa så då blev det hemmastannande och det pissigaste ssk. Det är så när ynkryggar, parasiter, latmaskar och annan ohyra inte jobbar. Nåja, vem i detta helvete bryr sig!?!? Kroppen stänger av - rehabilitering svårare kan det aldrig bli! Med diagnosen är det bara att följa kroppens språk eller dö på arbetsplatsen. Det är det aldrig värt man har inga efterlevande då är det bättre att försöka leva tills man blir någon ålder. Man får göra vad man kan nä ids inte göra något nytt inlägg även fastän det finns material.

    SvaraRadera
  2. Lingon är gott, nyttigt och för oss generellt en delikatess när medicinen är ganska dyr. Godis är gott, bayze med tycker älgar tydligen.

    SvaraRadera