onsdag 2 augusti 2023

Solar Dekorationer

Köpte för flera år sedan solcells dekorationer. Inte alla samtidigt utan vid tillfällen när det fanns hos butiken på 4 bokstäver somliga ogillar och ratar andra gillar när de utgjorde lite konkurrens mot butiken med 3 bokstäver och den på 80 talet blå numera gröna butikens namnskylt på 4 bokstäver.
Ovan en fantasifull svamp med mysig belysning och nedan en glasburk med trevliga små lampor som gör att ljuset glimmar mycket dekorativt.
Ett trevligt skogshus eller koja vilket man nu vill med riktigt mysig belysning 
Mossgubben eller gumman med vita ledlampor i ögonen, och den fungerar utmärkt.
Nostalgisk väderkvarn med skön gammeldags belysning helt skönt 
Batteri som ser ut att vara omöjligt att kunna köpas någonstans alls. Enda var att beställas från utlandet och valutan USD vilket känns påfrestande onödigt.
Batteriet tillhör lyktan på bilden nedan 
Där man inte vet huruvida det är fel på batteriet eller om själva belysningen en lampa som är trasig. Känns inte direkt miljövänligt att behöva lämna den till åvc
När man känner att det luktar "bränd elektronik" kan det bli att antingen försöka byta lampa eller kolla ifall batteriet tar åt sig laddning.
Sista utvägen blir att lämna den till åvc.
Svårt se On och Off när prägling är på vit plast demontering är knappast lönsamt när lyktan inte kostade speciellt mycket. Can a biz tro.
Trist när solar dekorationer ger upp men det kan ha med produktionsfel att göra eller att det varit fuktigt ute på balkongen och fukt har benägenhet att leta sig överallt och i synnerhet in i elektriska apparater likt att elektriciteten är fukt magnetisk. De övriga dekorationerna fungerar så man lider ingen brist på antalet solar dekorationer precis!

2 kommentarer:

  1. Trevliga produkter dessa solar dekorationer! Lyser upp i augusti månads sensommar mörker och skapar mysig atmosfär på balkongen. Trist med lyktan men fungerar den inte är det lite mening att slösa tid på den. 4-5 andra dekorationer får duga på en liten balkong!

    SvaraRadera
  2. Tack och lov var det inte lyktan eller dess produktion det elektriska som gett upp utan batteriet. Blir att köpa någonstans där priset är rätt kurs och inte som hutlösa 4 bokstäver!!! När kronan nästan saknar värde gäller det att försöka få så mycket för så lite som möjligt.

    SvaraRadera