tisdag 8 augusti 2023

Projektet Fortsättningsvis (HP)

Tisdag och man kom på något. Knappast unikt men genom att nya (9 år) mini laptop saknar DVD drive blev det vad det blir fortsättningsvis, laddade ner webbläsare till lånad laptop och kopierade programmet till USB stickan där man även kopierade OS Windows 10 32-bit.
Webbläsaren gick utmärkt att installera när man igår försökte ladda ner men det misslyckades frekvent och man gav upp.
Inte mycket men alltid något till tangentbord. Knepigt operativsystem 64 bitars motför 32 bitars vilket man provade att installera men fick som svar att det inte gick att genomföra! Så låst är den.
Orsaken varför det tar låååång tid och för det mesta misslyckas med nerladdningar av program är pga att det lilla modemet endast har kapaciteten bit per sekund och kilobit per sekund! Enheten är minst 14 år gammal men man har behållit den när den fungerar utmärkt och håller för vad man använder den till. Can a biz tro.

Byta ethernet kortet hade varit intressant alternativ så att man kunde "nolla" alltså nollställa den delen så att man kunde spara IP inställning och kunna använda det istället för modemet.

2 kommentarer:

  1. Snilleblixt! Långt ifrån alla skulle ha kommit på att lösa problem snarare är de oftast mästare på att skapa dem. 3G är väl hyfsat motför Edge vilket tar den tid det tar. Fungerar det inte att ändra inställningarna är det bara att acceptera, tills vidare.

    SvaraRadera
  2. Antagligen kan man ha en teori varför HP Compaq Presario CQ61 kraschade oftare än emellanåt: fel hade uppstått på ett av RAM minnena så vad som skulle ha varit 4GB blev istället 2GB och Windows 7 krävde minst 4GB. När man sedan installerade Windows 10 32 bit var 3GB RAM minne för lite och därmed orkade skärmen tändas någon enstaka gång men aldrig frekvent! Teorier man har när man är ensam och endast har egna erfarenheter från kunskaper att tillgå. Tack och lov är man både läskunnig som behärskar läsförståelse som tolkningar och då har man fått bekräftat vad man befarade tidigare UTAN "specialisters" kunskaper som slutsatser.

    SvaraRadera