tisdag 15 augusti 2023

Tisdag 15 Augusti (Skapligt Trots Allt)

Gick till tandhygienist eller tandläkare i förmiddags och fick åtgärdat en lagning. Notan landade mer förvånande än vad man hade förväntat sig.
Knappast lämpligt att ha en svart designad laptop i solskenet, antar att det var för att fotografera den. Den var antagligen inte påslagen.

Laptop man hade 2009-2019. Ulv i fårakläder/grisen i säcken som man blev pålurad av jätten glufs-glufs! Telia. Ytterligare erfarenheter rikare blev man när detta (bilden nedan) blev något av standard upplevelse december 2009-mars/april 2011. Som att det fanns något inbyggt sabotage chip som hade funktionstid löpperioden ut.
Därefter startade den felfritt fram till augusti 2015 när Windows 10 installerades. Antagligen för lite RAM minne för att driva operativsystemet, åtskilliga processer man höll på med samt mycket annat. Tyvärr var minneskort utgånget ur sortimenten till laptop på endast 2-3 år (spel idioternas fel!!!) Så det man behövde där och då fanns inte. 
En av alla USB stickor man haft. Det var rätt unikt att ha specialask med skyddande formskuren skumgummi runt stickan och lock som absolut skyddar stickan. I traditionella elektronik butiker säljs stickor helt utan något som helst skyddande! Endast förpackningarnas plastkapslar. Tider har förändrats från kvalitet, säkerhet och förtroende till kapitalistiska slarvbeteendet köp släng köp nytt kretslopp där de egentligen ansvariga släpper ansvaret till kunden. Can a biz tro.

Man har mängder av både filmklipp och bilder man tog för att, vad man trodde i sin enfald, kunna visa hur det var. Tyvärr fick man som enskild kund aldrig den hjälp eller att felen åtgärdades. Främsta orsaken som anledningen att man idag fnyser åt telekom företaget som fortsätter sitt "vinnande koncept". Laptop skeppades slutligen 2019 eller 2020 UTAN hårddisk, arbetsminnen och laddningskabeln.

2 kommentarer:

  1. Även fastän man har mini laptop skoldatorn orkar man inte skaffa Blogger till den och ladda upp filmklipp på diverse starter och dåtida uppdateringar man filmade som dokumentering av delar vad man tvingades uppleva och utstå medan jätten glufs-glufs kramade sina klövar i profitens tecken! Bortkastade pengar på grisen i säcken har man tyvärr gjort åtskilliga tillfällen under livets gång.

    Nu i dessa tider verkar det som att allt har blivit totalt kaos sedan 2020 har mycket förändrats till det sämre och hela planetens befolkning fick uppleva första överraskningen i den smygande krypande hämnaren. Folk stod handfallna och hjälplösa inför ett faktum som spreds med ljusets hastighet många föll offer för vad som egentligen inte skulle ha påverkat något alls ifall de inte hade haft alla sjukdomar, diagnoser och försvagade immunförsvar de hade. Det som påstods spridas från Kina blev den utlösande faktorn. Teorierna har och är ännu idag många likaså med injektioner med gamla mediciner mixade med andra ämnen som skördat många liv. Konsekvenserna av det som pågick år 2020 blev omställningar för företag, skydda sig genom hand desinfektion, ytdesinfektion, munskydd och arbeta hemifrån för de som kunde. Illusioner avlöste varandra men...hade man inte upplevt det förrut när man själv blev "smittad" , känsla tillstånd osv? Jo, även om det kändes annorlunda påminde det ändå om mycket man upplevt tidigare. Avlösningar förändrar omvärlden vilka de än är.

    SvaraRadera
  2. Bättre förklaring än den ovan får man leta efter. Tur att någon törs skriva vad som allmänt var bannlyst eller nära på för 2-3 år sedan när "de" censurerade och ibland "gömde" användare som skrev sant kritiskt om då rådande situation! På sociala medieplattformar

    SvaraRadera