onsdag 9 augusti 2023

Framsteg Små Ändå Stora Förändringar!

Onsdagkväll och man har lyckats med den lilla ploj laptopen. Lyckades utföra ändrat läge på modemet från Edge till HSPA och då lossnade mycket!
Med Edge laddades ner kilobit och bit/s och det tog timmen eller mer att nå någon megabit/s. Med omställningen till HSPA snabbade det upp till flera Megabit/s!
Plötsligt hade uppdateringar laddats ner och efter omstart installerades uppdateringarna. Man får se hur länge det dröjer innan man "väckt" somliga vilande servrar som ruvar på andra uppdateringar.
Bättre och hellre än ingenting. När man upptäckte att somliga program installerades och uppdaterades i februari i år. Blir intressant att se vad som dyker upp i minnesbanken (huvudet) ju mer tiden lider. Det är ju några år sedan man "höll på med" någon dator eller laptop sist och ringrostigheter börjar "filas" ner som bort. Man har blivit bekväm och bortskämd med Androiderna och enkelheten att manövrera dessa. Can a biz tro.

3 kommentarer:

  1. Det är det lilla som gör det stora i många fall. Man får se vad morgondagen har att erbjuda, fungerar HSPA kan det bli nerladdning av andra program.

    SvaraRadera
  2. Det är alltid det lilla som gör det stora, många bäckar små blir till en stor å var ett urgammalt talesätt eller ordspråk man tröttnade på men det stämmer. Snart har du löst samtliga världsproblem som imbecilla brukar uttrycka sig. Att ta del av böckers innehåll är egentligen inte frågan om att författaren har lösningar utan att man i själva verket ska få upp rotationen på hjärnverksamheten! Antagligen finns 100.000 tals människor i den grå massan som aldrig behövt anstränga sig eller utföra motprestation när de blir serverade allt.

    SvaraRadera
  3. Visst blev det lite fortsättning på "succeen" och man lyckades ladda ner mer kumulativa uppdateringar, sedan får man väl se vad de fyller för nytta och funktion rent generellt. Förmiddagen fungerar mycket och man känner sig hyfsat aktiv och pigg däremot på eftermiddagen kommer tröttheten vilket sannolikt måste vara efterdyningar sedan man drabbades av covid för 1,5 år sedan. Många blir aldrig kvitt dessa efterdyningar och antagligen kan det ha varaktighet livet ut.

    SvaraRadera