måndag 7 augusti 2023

Måndag 7 augusti

Tog bilen på en tur till schtan och någonstans där det finns laptops eller bärbara datorer som de också kallas.
Gick runt och letade var till slut tvungen att fråga om de hade några alls. Det hade dom! Samma modell samtliga 4 som fanns kvar. En billig peng sedan åkte man hem. Laddare medföljde vilket är mer än man får när man köper mobiltelefon.
Den modellen vilket man inte kan säga så mycket om när den är personligen ny. Även om den kan vara från 9 år tillbaka.
Det kan nog bli bra, ju mer man upptäcker för det är ju så det är med "nya" outforskade föremål och produkter. Man är ju inte ungdom längre så därmed kan det ta tid innan man minns vad man redan kan sedan tidigare. Sedan har man diagnosen som kräver särskild uppmärksamhet.
Hårddisken är en Solid State Drive, som man aldrig haft att göra med tidigare. Ethernet nätverkskort och enheten verkar mycket "låst" men kanske på sikt lyckas man låsa upp de "låsta" funktionerna och inställningarna. Man har ingen som helst brådska!
Batteriet var en annan modell än man varit van vid sedan tidigare. Naturligtvis finns ingen DVD drive men i övrigt många USB uttag och även TF minneskort uttag så den blir nog något intressant att ta itu med när lusten faller på.
Så ser den ut, en upptäckt man gjorde var att när man drog ur laddarens nätkabel var att skärmens ljusstyrka avtog omgående med några procent. Kan bli att skaffa nytt batteri så att man slipper ha laddaren nätkopplad permanent. Can a biz tro.

3 kommentarer:

  1. En liten 13.3" tums laptop slimmad likt ett "brev" blev det (till att börja med) blir intressant att se vad man kan använda den till. Som tur är gjorde man allt viktigt på datorer för 5-20 år sedan med konverteringar, scanning, utskrifter, musik produktioner, filmklipp mm mm. Naturligtvis är man glad att man har allt det bakom sig. Idag har man kanske 15-20% ambitioner och kapacitet. That's life.

    SvaraRadera
  2. Slutligen blev det något, kan faktiskt vara bra när du varit ifrån dator, laptop ett par år och blivit ringrostig samt inte uppdaterats om den tekniska utvecklingen de senaste 3 åren. Kan ju alltid vara nyttigt som lärorikt och inte minst rikare på erfarenheter än bara med mobiltelefoner.

    SvaraRadera
  3. Lite synd att den verkar "låst" med Ethernet kortet, kanske blir att byta ut mot något bättre typ nätverkskort där IP adress mm kan användas annars blir det tungrott att använda gamla Telia modemet. Lösningen kan finnas men den var i minsta laget 13.3" tum allt blir som miniatyr eller mikro dimension för att tala"Data" språk.

    SvaraRadera