lördag 12 augusti 2023

Jaha...Så Det Är Så Det Ligger Till...

Ibland avslöjas mindre angenäma detaljer. Huruvida de stämmer eller ej kan vara svårt för att inte säga omöjligt att avgöra, det kanske är främst intressant på spekulationsnivå men inte på någon emotionell nivå.
Fick fram följande om mini laptop som påstås vara Windows 10 home men av annan avkännare ser man att det är NT 10 vilket känns lite som att man fått tag på något som tar en tillbaka till Windows NT tiden, några eller för att se ur verkligheten 6-8 operativsystem BAKÅT!!! i tiden. Visserligen har de flesta OS efter Windows 7 miljömässigt varit konkret tillbaka till 80 och 90 talets Windows 3.0 och 3.1. Verkar som att utvecklingen går i vågor lite som hos författare och konstnärer där ett kapitel eller halva tavlan är himlen,  positivt, glädjen står högst, tillfredsställande till att nästa kapitel eller resten av tavlan representerar den totala motsatsen.
Något man upptäckte i vintras blockerad infart ser ut att vara permanent så man fick vända och ta annan väg.
I dessa bistra, kärva ekonomiskt tider får man ta tillvara på material till återanvändning. Så blev fallet med tomma snusdosor som man avlägsnade etiketter på och gjorde om till förvaringsaskar för laddningskablar till olika digitala enheter som medföljer dessa. 2 stycken sällan använda BT headset hörsnäckor till mobilerna, senaste BT hörlurarna, elektronisk tändare, uppladdningsbar handvärmare, BT högtalare och 2 okända laddningskablar. Oftast är de likt laddningskablar till mobiltelefoner alldeles för korta, man vet att de är det avsiktligt för att man ska KÖPA nya längre kablar! Allt idag är frågan om ocker, vinst och affärside eller "koncept".
Har man tur kan man köpa ett exemplar av laptopen på bilden. Det är nog enda möjligheten att få tag på något användbart till de behov man har. Allt hänger på kapital vilket försvinner fort när man måste överleva också. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Nä, man orkar knappast lägga minsta energi på att bli frustrerad, arg eller liknande så länge det finns annat att kanske kunna sikta på inom kort, lite längre eller snar eller längre framåt i framtiden. Begränsningar, blockeringar, missbedömningar, spärrar, avgränsningar och allt som kan uppstå har man redan harvat igenom de senaste 40 åren av livet så man tar det hela med axelryckningar och strävar vidare.

    SvaraRadera
  2. Bra ide att återanvända tomma snusdosor till förvaring bara dra bort etiketter så blir det vita dosor! Bra pris på laptop för bra för att vara sant när de inte finns kvar längre! Alltid upptäcker man besvikelser när man läser teknisk specifikation men det är bara att söka vidare.

    SvaraRadera