torsdag 3 augusti 2023

Sanslös Imbecill Dårskap!

Man vet knappt hur man ska inleda när något som var fenomenalt blivit ockrande kapitalism! Finns det många användare kvar av primitiva datorer måntro? Hur stor kan andelen vara som än idag använder datorer med operativsystemen Windows 95, Windows 98, Windows 2000, Windows NT egentligen? När tekniken och utvecklingen är ungefär 1000.000 ljusår bortom dessa stenålders operativsystem.
I nostalgins värld minns man denna fantastiska mjukvara! Man fick gratis tag på den och med detta kunde man enkelt påbörja att konvertera Audio CD spår till Mp3 filer. Man utvecklades och insåg hur obegränsat detta program var. På den tiden, slutet av 90 talet hade man just windows 95 och såg en befrielse att kunna konvertera de flesta CD skivor man ägde till betydligt mindre format och samla varje album i olika filmappar.
Med den "nya" fascinerande tekniken konverterades både egen ägda som lånade Audio CD skivor. Processen fortsatte till nyare datorer med operativsystemen Windows Me och Windows XP detta gjordes mellan åren 2000 till 2015. Man samlade åtskilliga filmappar med omsorgsfull ordning och reda. När man sedan köpte en extern hårddisk år 2011 kopierades innehållet från datorn med Windows XP, 2009 skaffades en laptop med operativsystemet Windows 7. Kort sammanfattning så finns innehållet från Windows XP i en filmapp och innehållet från Windows 7 i en annan filmapp.

Förutom att man behärskade datorer och laptopar utvecklades man inom den dåvarande digitala tekniken. Idag cirka 3,5 år sedan sista stationära datorn och cirka 2,5 år sedan första egna och sista laptop har man med stora begränsningar börjat fundera på en av alla dessa lövtunna laptops där andra modeller av hårddiskar gäller och DVD skrivare räknas som kringutrustning. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Man har ingen aning när det började utvecklas från fullvärdiga laptops till dagens lövtunna "brev" eller vad man nu ska kalla dem? Kanske med marknadsundersökningar vad studenterna egentligen behövde och inte? Därmed skulle bärbara datorer vara slimmade, lövtunna och snabba som mobiltelefoner vilket sannolikt är förebilder till dagens utbud av bärbara datorer. År 2020 hade företag tid att utveckla, finslipa som justera det mesta och Solid State Drive som eMMc blev ersättning för processor och fysiska hårddiskar, ur säkerhetssynpunkt och smidighet. För oss som varit med sedan 80 och 90 talet känns det lite som att tillaga mat och utesluta salt, olja, kryddor och tillsatser som gör maten till vad det ska vara. Chark och mejeriprodukter går alldeles utmärkt att utesluta däremot kan man behålla olja, salt, kryddor och tillsatser som andra ingredienser. Man behöver aldrig vara trångsynt för att njuta av det som är bra.

    Som tur är var man kreativ och konverterade mängder med musik och annat, det har man haft igen och har än idag så det som saknas är det man saknar.

    SvaraRadera
  2. Priserna många butiker hade i våras var drägliga men nu har de höjts till skyarna lagom till att skolorna snart börjar och då får det banne mig vara för inte pyntar man 7000-8000 kronor för en lövtunn laptop de tog 2000- 3000 kronor för bara 3-4 månader sedan! Nä då duger vad som helst från någon retur butik. Inflationen tynar aldrig förrän mitten av år 2025, det enda som händer är att kunder får några futtiga procents rabatt och vad i helvete är det för något annat än hyper ocker!!!

    SvaraRadera