torsdag 3 augusti 2023

Livet Är Stenkul

Som mamma brukade uttrycka det när mycket och det mesta är totalt det motsatta och allt går emot. Man får trots allt sikta framåt (mjöl?) Gå vidare och göra det bästa av situationen.
Nu får då Aloe Vera 2 rejält med vatten och det bästa regnvatten! Störtskurar avlöste varandra i morse.
"Ingen på första parkett" grå himmel och ösregn är generellt knappast uppmuntrande men erfarenheten att ljuset kan komma ger en hopp.
Igår "säkerhetskopierade" man innehållet på speldosan IFALL olyckan är framme. Tur att man tog en riktigt bra USB sticka.
SanDisk 64GB USB sticka uppdatering.
Apropå väder ser det inte alltför ljust ut för morgondagen, hoppas det inte stämmer! Även om marken behöver allt och kubik därtill.
Vek upp gardinen och upptäckte att Pachira Aquatica slagit ut, var ju några veckor månad sedan man klippte bort bladen på den och "kortade" den en bit.
Förvånat överraskad blev man att det kom nya bladverk! Trodde man hade avlivat den av misstag men så är inte fallet.
Det får ta den tid det tar att låta den växa och bli vacker igen! Man har ingen som helst brådska liksom den ömma omvårdnad av övriga växter man har, växtlighet tar tid och får så göra.
När man inte har laptop eller dator längre hade det kunnat vara användbart med en Android skrivare. Funderar på något men samtidigt vill man ha lite mer för mindre pengar. Nåja, det kan få lösning i framtiden snar eller på sikt. Can a biz tro.
Lykta utan ljus, fick ideen att testa en användbar metod man inte tänkte på igår.
För att fastställa ifall lyktan gått sönder eller elektronik brunnit på något sätt. Satte i ett vanligt laddat AAA batteri och först lyste den inte. När solcellerna täcktes kom resultatet ovan.
Då kan man klargöra att batteriet är "boven" i det hela, har ju haft lyktan några år så batteriet kan ha bränts ut. Nu blir det att kolla upp var man får tag på ett med närheten av mAh.

2 kommentarer:

  1. Framsteg är för det mesta positivt och hellre en lysande lykta än en man inte vet. Skönt att veta att den fungerar! Långledighet i augusti känns imbecillt! Det får gå ändå i sämsta fall kan man nyttja busskortet som man har 12-13 dagar kvar pga mb ag som sabbade resten av året genom långledighet augusti istället för juni eller juli! Fta! Det har utgjort att "semesterersättning" sinat och annat nödvändigt slukat kapital. Man får finna någon lösning.

    SvaraRadera
  2. Smått lustigt när man köpte vätskeersättning och det kostade 147 kronor för 4 tuber, gick sedan och beställde 1 krispy väggi meny vilket kostade - 147 kronor. Lustigt sammanträffande! Annars är det för närvarande sol ute men pga omständigheterna aldrig sol inne och absolut aldrig i hjärtat eller sinnet.

    SvaraRadera