söndag 20 augusti 2023

Lördag 19 Augusti

Så vad hände idag som är viktigt att skriva om? Efter frukost skulle man brygga en kanna favoritkaffe när man upptäcker att det färdigmalda tog slut. När man köpte sist gjorde man smart drag tog hälften bryggmalet i butiken medan andra hälften blev hela bönor. Det visade sig vara ett av de mest briljanta drag man gjort på väldigt länge.
Wiener kaffebönor smaksatta, har varit favorit sedan man upptäckte den för cirka 20 år sedan i början av 2000 talet.

Som den man är har man sett till att skaffa inte mindre än 2 stycken elektriska kaffekvarnar, den senaste (ovan) för 3 år sedan och ur logiskt perspektiv är den bäst för just dessa kaffebönor.
Den gamla trotjänaren man köpte ny år 2005 tänkte man först pensionera men så kom man på att man kan faktiskt använda den till vanliga kaffebönor när den tar cirka 50 gram bönor per malning. Vanliga kaffebönor är inte lika "tung malda" som Wienerkaffe bönorna vilket gör att motorn inte behöver bli fullt lika varm som av de bönorna! Att mala 500 gram bönor med den nyare kvarnen tog inte lång tid. Då har man helgkaffe för några månader framåt genom att man varvar med mörkrost och den ultimata LaVazza Rossa som blivit en ny favorit när Milea har försvunnit.
Det i särklass bästa vardagskaffet vilket även kan kompletteras till mörkrost och mellanrost! Att den kostar mycket innebär inte att man snålar däremot behöver man ta färre mått och fungerar att kombinera med espresso faktiskt. Ett verkligt ultimatum kaffe.

Tvättat har man gjort ikväll och det tog kortare tid än förväntat trots allt. Man frångick principerna att hänga ut tvättgodset på ställningen på balkongen vilket är ganska självklart när det inte är varmare än +15°C ute. Det fick helt enkelt bli torkskåpet. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Finurligt att ha 2 kaffekvarnar, så att man kan mala olika sorters bönor det är ju olika på smaksatt och icke smaksatta bönor vilket märks på hur mycket motorn får jobba. Den sorten måste provas! Trodde det var pulver som man bara tillsätter vatten och rör om så som bilden på burken. Tvätta är ett måste när allt är så dyrt ja utom för snyltgäster som politiker och liknande som fuskar sig fram.

    SvaraRadera
  2. Skönt när det löser sig och nu har man förutom mörkrost vardagskaffe även LaVazza, kornkaffe med cikoria och någon Brasiliansk växt, mellanrost Wienerkaffe smaksatt och olika sorters espresso att välja mellan. När man har diagnosen man har får man ta det försiktigt med koffeinet som annars kan äventyra hjärtats tillstånd och det undviker man ju helst! Därför har man personligen infört begränsningar gällande alltför stora mängder koffein.

    SvaraRadera