söndag 11 juni 2023

Ja Harry Gud (90 Taulet)

Söndag kväll och man fann den där "Greatest Dance 97" vilken man kopierade i början av 2000 talet eller nåt.
Minns att man lånade skivan tillsammans med några till skivor och kopierade dem och det var rätt kul musik som omväxling till vad man ägde och äger än idag!
En annan skiva man fann i REA backar var den skivan, inte så tokig ändå det gick att lyssna på när man hört det mesta sedan tidigare. Kan hända att man har den kvar ifall man inte gjorde sig av med den.
Den samlingen köpte man på loppis för någon guling (10 kronor) och den finns definitivt kvar! 60 hits från 90 talet som komplement till det andra man har. Fick låna en jättebag full av CD skivor både fullängd av olika artister som titlar som "Radio City Hits" etc. Av ett syskon. Konverteraren gick varm under åtskilliga helger och varje skiva hamnade i filmapp på dåvarande datorns hårddisk varvid man fyllde en DVD-R skiva med musik från 90 talet. Det var på den tiden man var aktiv och utförde mycket på datorn.
Namnet fanns redan på CD folder i datorn och man hade redan hunnit printa ut den ett projekt man genomförde som fick namnet för att skilja från andra projekt.
81 filmappar med totalt 1124 Mp3 filer fick plats på den disken. Endast lånade CD skivor. Året var 2005 och man hade fullt upp under flertalet helger.
En helt annan disk med skivor i Mp3 format vilka man konverterade långt tidigare men för att säkerställa att ha alltsammans bevarat ifall hårddisken skulle stanna av eller på annat sätt haverera brände man otalet diskar vilka man har kvar än idag. Låtar eller album som finns tillgängliga på internet konverterade av undertecknad? Noll. Can a biz tro.

Så var det med det. Mycket gjordes med datorer man haft, testade skapa hemsida och hade någon man betalade för. Släppte dock aldrig några CD skivor eller låtar på lagringsplatser på nätet. Hade någon musiksida på myspace som man laddade upp egna kompositioner till men det var allt.

2 kommentarer:

  1. Hade stort antal 90 tals låtar på Androiden men beslöt att radera för att låta det behålla sin plats på diverse CD skivor och Mp3 filer på lagringsmedia DVD-R skivor och externa hårddisken som är åtminstone 1 Terrabyte och ganska lite är använt på den trots gamla datorns innehåll från hårddisken och laptopens innehåll från hårddisken. Vad man märkt eller upptäckt är att mycket musik konverterat till Mp3 innehåller blippar, bloppar missljud vilket antagligen var defekter från original skivorna men även Audio Catalyst programmet vilket var version 1.0 visserligen gratis från bränd disc för nu tas det betalt för programmet antagligen är buggar fixade, programmet utvecklat och för rika överklass barn och ungdomar kan det vara en bagatell att köpa eller få genom nätverk av kompisar. Allt kostar kulor numera vilket vanliga grovarbetare inte har råd till när man är föräldralös och bara har sin egen Nano minimala slaversättning som ska räcka till alla utgifter samt onödiga utgifter som sjukfrånvaro, idiot skatt till parasiter och snyltgäster, sociopater etc.

    SvaraRadera
  2. JA!!! Där satt den! Som en brakskit från makthavares rövhål regeringskansliet med befintliga regeringen! Nej skämt åsido minns man den skivan tillika sommaren fastän den inte var höjdpunkten var den miljoner gånger bättre än 1998 som olyckligt regnade bort och man fick vistas mestadels av tiden inne Heavenly Hardcore var från 1992 alltså några år tidigare men det unika var att det mest var trallvänliga låtar som man minns mycket var sk "club hits" som spelades på klubbar och ibland illegala dansgolv, inte för att man besökte några sådana. Blir det något inlägg av innehållet på den där Stolen Properties of a Stolen World skivan? Kunde ju vara intressant att se vilka album den innehåller om än inte alla 81 stycken! Jo, det är ett mardröms land vi lever i med allt elände, mord, knivskärningar, misshandel, avrättningar och övriga sjukligheter. Skönt att kunna läsa om eländena och slippa vara där.

    SvaraRadera