söndag 18 juni 2023

Söndag 18 Juni Städat med mera

Så är det afton och man har hunnit relativt mycket idag. Dammsög bostaden för att sedan rengöra badrummet med gott resultat. Våttorkning av samtliga golv så impulsiv som den man är tog man en skvätt av Rapsodine Allrent rabarberdoft och nog doftade det ljuvligt gott så nu vet man ju det. Därefter blev det omplantering av en växt. Återstår att se ifall den överlever. Intressant.
Har alltid vetat att den blomman hette sköldpaddsört fick i eftermiddag veta att den heter Röd Sköldpaddsört.
Växten som klipptes ner och omplanterades. Har aldrig vetat vad den heter har alltid kallat den för trasslet. Nu vet man att den heter korallkaktus. Det är blomaffärers fel att inte skicka med information om blommor och växter de säljer! Det är ju först på senare år man haft mobilkamera att kunna fotografera namn och eventuell information om vad man köper.
Pachira Aquatica och penningträdet var det enda man visste namnet på nu vet man att svenska namnet är Strandkastanj och den har växt väldigt mycket.
En grön växt man haft 2 av där enda namnet man känt till varit Crassula Portulacea spoon jade plant. 
Namnet? Crassula Gollum Paradisträd på latin Succula Crassula Ovata Gollum antagligen har många varit bekväma nog att bara skriva Suckulent vilket blir missvisande för den som är noggrann. Lite som att skriva HP Compaq utan det efterföljande Presario CQ50 eller CQ61 när det kommer till datorer eller varför inte bilmärke utan modell namn och årtal? Det saknar betydelse bil som bil. Can a biz tro.

Blomsterbutiker borde ha namn samt information som skötselråd när man oftast har blomman, växten eller trädet flertalet år. Förslöandet måste få ett slut annars kan vem som helst sälja vad som helst utan minsta information om vad de säljer. Hur intressant blir det!?
Efter allt blev det en uppfriskande dusch med fotvård efteråt. Fotkräm med Kunzea olja så bra och ypperligt mjukgörande för fötterna när man går mycket till och från jobbet och definitivt på jobbet! Har använt produkten ovan åtskilliga år och för de som hade kunnat varit intresserade rekommenderas den varmt. Stark doft från Kunzea oljan men den gör gott.

1 kommentar:

  1. När människor har neurologiska diagnoser går hjärnan på 180 och då orkar de inte läsa eller kan memorera tilldelad information utan det blir "det skiter jag i" Kan vara en av anledningarna att det slutats med information om produkter det andra är mest troligt affärsiden ju mindre info dessto mindre onödigt jobb som inte genererar kapital.

    SvaraRadera