måndag 19 juni 2023

Värmen Gör Sig Påtagligt Påminnande

Eller hur man nu sätter en rubrik. Fredag förra veckan var det relativt olidligt.
Utomhus +42°C i solgasset! Skönt då att ha AC inkopplat på jobbet med en lagom temperatur på+21°C.
Beställde kaffekapslar till kaffemaskinen som varken Media Markt eller livsmedelsbutiker har! Blir mer sällan än ofta mer som att hålla maskinen vid liv och dess funktion. Man är ju ingen stor kaffe pimplare och har så aldrig varit.
Visst märkte man den ljumma luften utomhus på jobbet men som tur var hade vi lagom kylsval temperatur inomhus.
Förra sommaren var det +31°C på jobbet. Olidligt varmt och svettigt. Det är en absolut arbetsmiljöfråga som fått gehör.
Reklam på busshållplatsen den bokens titel minner om året 1998, sommaren som regnade bort.
Den solstolen skulle aldrig hålla för kilona man väger! All vikt under 100 kg är barn och plankor! Fastän man minskat i vikt är man långt ifrån 100 kg!
Bra jobbat! Körde skurmaskin där för snart 3 år sedan. Positivt att haka på klimat svängen och på något sätt påverka minskningen av plast såsom onödiga plastpåsar bärkassar vilket aldrig varit drägligt för miljön.
Där sitter den vacker och grann. Ingen har hittills reagerat för antagligen är det ingen som bryr sig än mindre förstår!
Sponsrar man en bra verksamhet. Så man bär den inte för kommentarer eller frågor utan som bevis att man stöder den verksamheten.
När det är +26°C i vardagsrummet är det skönt att ha tillgång till kalluftsfläktar.
Man är medveten sedan tidigare år att fastigheten man bor i alstrar värme och då är det ljuvligt att ha tillgång till de 5-6 fläktar man äger. Just ikväll är temperaturen vad termometrar visar. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Alla kaffemaskiner brukar jävlas med långt uppehåll. Svin värme när det är åt hvte för varmt! Nä ingen begriper något alls!

    SvaraRadera
  2. Har påbörjat "processen" att få liv i maskinen igen. Återstår att se vad som händer när man fått hem kapslarna. Underhåll av energi funktioner gjorde att strömmen stängdes av från klockan 22 till 03 ett glapp på fem timmar då ventilationen upphörde samt all belysning. Som tur var hade man både Powerbank 2 stycken och fläktar USB drivna så att man kunde somna med behaglig luft tyvärr stannade ventilationen så i morse var det kvavt och varmt. Lät fläktar 3 gå hela dagen.

    SvaraRadera