torsdag 15 juni 2023

Torsdag 15 Juni

Det har varit varmt soligt och stundtals svettigt fastän man numera är lågtempare som det kallas. Hjärtat pumpar för fullt.
För närvarande är det+27°C ute och man behöver inte göra mycket för att bli ordentligt varm trots lättare klädsel.
Upptäckte att internetbank bytt webbsida antagligen vill de att man ansöker om snabbsaldo vilket man iofs hade kunnat men man är cynisk och vill inte dra på sig alltför många extra utgifter.
Läste att det var i England de skulle göra något test, minns inte riktigt vad syftet var. Kanske för att kolla hur många som skulle nappa på erbjudandet. I dessa tidevarv är det nog åtskilliga.
Tacka vet man riktiga grejer för den produkten mådde man mindre bra på. Då föredrar man produkten nedan hellre.
Köpte 2 förpackningar för framtida bruk av det man vet fungerar! Samt 2 tuber vätskeersättning när det sinar och man vet att det är något man verkligen behöver när man ofrivilligt "dräneras" genom mediciner och jobbet trots att AC pumpar installerats och går för högtryck! Så läste man tidigare vad elektrolyter fyller för funktion. Trist bara att få veta senare än tidigare. Del av livet.
Så såg förpackningen ut tidigare, antar att det är andra tillverkare. Livsmedelsbutiker säljer sällan mer aldrig dessa utan håller sig till andra sorter vilka man provat tidigare men funnit att de inte fungerar.
Receptfria läkemedel som har verkningstid på 6 timmar, bättre och hellre än inget alls.
Bra att ha tillgång till hemma. Tyvärr ofta på jobbet känns ryggen av och då är det befriande att kunna ta receptfritt läkemedel som åtminstone lindrar 6 timmar. Intas aldrig frekvent utan ytterst sällan.
Köpte sista flaskan fastän man har kvar av gamla sorten. Heter Finkem på kvittot.
Blev även 2 burkar Friheten och 1 glasflaska rabarbernektar lokalproducerat
Nä ingen bild på rabarber nektar.
Handlade 2 gånger när det ville jävlas som vanligt. Var till pizzeria som hade myttje ohyra (idioter som inte skulle ha varit där!) Och Coop Vännäsby hade inte Trocadero så det blev hemorten och en Crispy veggie sedan handling nummer 2.
Sojadryck och vanilj var väsentligt dressing och bröd till burgare ett extra paket kaffe så ytterligare utgifter så helvetes typiskt! Minnet är inte plus alltid och i synnerhet aldrig när det är åt flanders för varmt ute. Något Qul
Det måste röra sig om 70 talet. Den kassan var väl föregångare till det som senare bytte namn till Föreningssparbanken och sedan Nord banken och idag heter kort och gott Nordea. Tider man minns, det glada härliga 70 talet. Can a biz tro.

Så var det inte riktigt. Jordbrukskassan var avsedd för jordbrukare kort sagt idag heter den Swedbank. Eller läs.
Så var det är det och förblir det. Enklare kan det väl knappast bli. Minns olika symboler som Föreningsbankens kärve, sparbankens ej eller vad det nu var för träd sedan befintliga symbolen för Swedbank. Komplicerat? Bara förnamnet.
Åkte och tankade bilen slog dessförinnan i 2-takts olja. När man tankat klart fungerade inte utskrift av kvittot varvid man fick fotografera av displayen! Circle K Vännäsby. Åkte vidare nästan hem men ville ha lite middag vilket det blev och lite handlat hos butiken som tvingats bättra sig.

2 kommentarer:

  1. Minns faktiskt när det kallades jordbrukskassan så uttrycket är inte främmande som det var när man var barn och hörde uttrycket första gången. Naturligtvis fanns utvecklingen vilket har lett till vad vi alla har idag. Värk har man haft och då har ibumetin varit till stor nytta. Vätskeersättning är A och O för fungerade dagar på jobbet. Drivmedel är fortfarande dyrt men men.

    SvaraRadera
  2. Underbart att vara fri och ledig en dag som denna i +27°C värme! Så lite vilda aktiviteter som möjligt sedan hem och svalka sig i bostaden. Visst minns man både det glada 70 talet och det mörka 80 talet med allt vad det innebar. Nu är det några år till eventuell pension ifall man får uppleva någon sådan.

    SvaraRadera