lördag 10 juni 2023

Lördag Eftermiddag Harmoni

Hade det kunnat varit och är till viss del. Visst är det trevligt när man får tag på vad man är ute efter! Klockan har stämt överens med tiden så att man varit ute i tid och fick då tag på följande krukor.
2 stycken djupa krukor exklusive fat, 2 mindre krukor inklusive fat och 2 lite mindre krukor inklusive fat. Det blev en 50 liters säck med P-jord egentligen för odling men man har dessutom 1 liten säck sedan tidigare år som man inte vet kvalitet på. Det blir nog bra tids nog när man får tid att byta krukor till befintliga växter.
Jordsäcken räcker så långt den räcker sedan får man ta vad man har. Har inte satt om i någon växt eller skaffat nya krukor sedan 2013 så det var dags.
Trodde slutsumman skulle landa betydligt högre men å andra sidan räcker det till. Kärleks Pelargon hamnade på en gravplats därav finns den ej med på bild.
Blev ett kort besök till en tidigare arbetsplats där Apoteket Hjärtat finns och döm om ens förvåning och glädje när man fick tag på Mind pratbubbla! Det blev 2 stycken så att man kan ha på vardera jackorna till och från jobbet. Man vet att ingen (på jobbet) kommer att begripa vad märket betyder vilket man i och för sig struntar i när man vet själv.
Tidigare hette dom Föreningen för Psykisk Hälsa men år 2013 bytte de till namnet Mind. När man själv inte är mer än människa känns det bra att kunna stödja föreningen som kan förhindra att fler ger upp livet som är den dyrbaraste gåvan alla fått.
Alla former av stödjande samtal är enkelt uttryckt - Livsviktiga! Kampen mot självdestruktivitet och när medmänniskor tappat hoppet eller fotfästet oftast finns lösningar nära till hands bl a genom samtal.
Så nu sitter en pin fast på jackan till och från jobbet, har 2 sådana jackor och man tipsar gärna bekanta, syskon och släkt att gärna stödja kampen mot nederlag.
Det räcker med de erfarenheter i närmaste kretsar man har av dessa fruktansvärda handlingar. Kan man hjälpa med bidrag så gör man det ett liv är värt allt vilket man alltid har ansett sedan barnsben.
Kaffet blir intressant att se hur det smakar som den kräsne man är!

Några av livsmedlen. Skönt att kunna handla för så lite som möjligt utan att tvingas snåla. De flesta verkar bra.
Blev lite av "storhandling" så att det räcker något tag framöver. Bra priser och skönt klimat. Fick tag på ekonomi förpackning av Bredbart som man inte ätit sedan Coop höjde med 10 kronor per liten förpackning! Hittade även vegoburgare och en hel del annat, blir mums 😋. Can a biz tro.
Såg att de hade på en hylla längst upp något som lustigt kallades "höghöjdskaffe" vilket inte fanns på nedre hylla till försäljning kanske var något kommande där det kanske kommer att komma även de andra sorterna
Vad man funderade över var: ljusrost, mellanrost eller mörkrost? När man såg att det var Skånerost ignorerade man liksom även den andra jättepåsen hela bönor av LaVazza Rossa kaffet
Sökte upp kassan och betalade, packade ner varorna i bilen och åkte hem.

3 kommentarer:

  1. Då fick man förklaringen varför alla musik Magazine man tidigare år köpte saknar CD skivan. Den erbjuds endast engelska köpare och prenumeranter! Då får de helt sonika behålla sina nummer oavsett läsvärt eller mindre eller blaha. Då vet man det och kan satsa på annat och Uncut Magazine som åtminstone är uppriktiga mot sina läsare i fler länder än det egna och prenumeranter. Så brände man strax över 2000 riksdaler idag genom att köpa krukor, jord, Pins och livsmedel. Får hoppas lång ledighetsersättningen blir hyfsad så att man kan fundera över någon laptop med kringutrustning. Sedan får man se om det måste till lån för att finansiera tandläkare och reparationer av bilen, den som lever får se.

    SvaraRadera
  2. Blir antagligen att sätta om växter och blommor till helgen och/eller midsommarhelgen när man uppnått antalet växter till 10 stycken sammanlagt. De senaste 4 blir befriade från plastpottorna 2 stora får antagligen större eller vidare krukor har 2 "träd" som behöver omplantering vilket blir ett projekt i sig. Det kan nog bli bra eller hyfsat till slut.

    SvaraRadera
  3. Kan ju inte bli annat än perfekt att efter 10 år och kanske längre tid får växter möjlighet till fräschare jord, djupare, större och nyare krukor. Som vanligt blir det lite av en "chock" för växterna så det kommer att ta tid innan de vänjer sig men det blir inte bara bra utan bäst till slut! Man gör vad man har råd till i dessa bistra tider trots allt.

    SvaraRadera