lördag 17 juni 2023

Lördag 17 Juni

Man vaknade tidigt som vanligt. Runt 8 tiden blev det påbörjat omplantering av växter. Lyckas få dem att överleva är kanske frågan.
Zamiakallan gjordes delning och liten beskärning men den kan nog komma att överleva, detta är resultatet en av de största krukorna med tillhörande fat.
Andra delen av zamiakallan som man hoppas står lämpligt med inte för mycket solljus placerad på balkongen. Överlever den eller de är det bra djupare kruka än tidigare eller rättare sagt gamla krukan med gammal blomjord så återstår att se vad som händer eller fötter.
Skar av topp stjälkar och satte i vatten så får man se vad som händer, hoppas kan man väl alltid att det blir någonting av det eller så blir det att kasta. En av 2 stora växter som kan hända överlever.
Aloe Vera fick ny kruka och joed

1 kommentar:

  1. Tiden får utgöra huruvida växterna överlever. Över 10 år sedan man omplanterade Zamiakallan, Korallkaktus mfl så det blir intressant att se huruvida de klarar sig. Delen i köket kan nog klara sig däremot vet man aldrig med andra delen. Korallkaktus har klarat ned klippning tidigare så den kan nog klara dagens ingrepp.

    SvaraRadera