tisdag 13 juni 2023

Skönt Som Omväxling (bästa från Dance '91)

Lyssnar för närvarande på en gammal överföring. Det var på 90 talet innan man hade varken dator eller möjlighet att kopiera CD skivor. Vad man gjorde?
Kopierade som vanligt från CD skiva till kassettband där blev det kvar till år 2000 när man fick tag på en inspelningsbar CD spelare, man kunde spela in analogt vilket omvandlades till digitala signaler. Man gjorde som med vinylskivor till kassettband. Resultatet? Knivskarp diskant och lite nästan ingen bas men vad brydde man sig!? Inte alls! Det viktigaste var att man hade musiken. Can a biz tro.

Har fört över 4-5 album från externa hårddisken till Androiden "speldosan" via en laptop man lånat. Skönt med omväxling på speldosan att kunna välja mellan. Musik är ju näring och vitaminer mineraler och mediciner för själen! Stimulerar alla sinnen för de som uppskattar det och inte har dans sjukan som många har utan att vara medveten om det. Sköna drömmar ger livet den guldkant det alltid har behov av.

1 kommentar:

  1. Inte minns man hur foldern såg ut såhär 32 år efteråt, låtar och artister verkar däremot stämma. Det är skönt som omväxling men man blir fort less på dansmusiken och då kan man luta sig tillbaka och njuta av någon av alla Mp3 diskar man har sedan 2013 och de fungerar hyggligt skapligt med fåtal defekter. En disk som snurrat åtskilliga varv i CDMP3 spelaren är den som spinner just nu med Wish You Were Here Again som första album av flera. Rejäl kontrast till dans geggan vilken var okej för 25-30 år sedan när man var yngre och mer aktiv än idag när man med åren fått bredare perspektiv på vad man gillar. Disken som är med i inlägget är endast EN av dussintals man har där majoriteten utgörs av 80 tals samlingar. Cirka 15-20 stycken har det ofrivilliga samlandet resulterat i och det är inget annat än att det började med 1 samling därefter har det bara blivit köpt när man funnit skivor. Sälja? Tanken har aldrig slagit en hur krasst ekonomiskt man än haft det. Likaså med vinylskivorna. Som konsument har man inte försäljares knep. Så är det bara.

    SvaraRadera