måndag 12 juni 2023

Mild Fortsättning 90 talet

Blir det dock inte i samma utsträckning som föregående inlägg vilket blev väl långt och kanske i drygaste laget.
Innehållet på Stolen Properties disken var de på bilden ovan. Huruvida det blev 81 filmappar kan kanske diskuteras.
En av skivorna lånade. Enstaka bra låtar.
Bättre kanske minns bilden i alla fall.
Det producerades mycket där och då.
Likt ett vattenfall ändlöst flödande.
Dessa skivor fanns överallt och kan än idag återfinnas hos loppisar och retur centrum så kallade second hand butiker.
Alla gillade dessa skivor utom fåtal.
Den minns man syskon hade man lånade.
En samling man har 80 och 90 talet.
Oftast var det drägliga priser på dessa.
En av 2 10 kronors skivor från de som alltid skickade ut kataloger där man kunde beställa ifrån. Företaget vars namn man inte behöver skriva men en ledtråd är att namnet börjar med bokstaven G. Skivan var väl inte så bra så något år gav man helt enkelt bort den, dessförinnan konverterade man den till Mp3 album! Som musikälskare man varit sedan barnsben har man alltid funnit olika stilar och genrer disken nedan är 1 sammanställning av vad man hade på hårddisken i gamla stationära datorn.
Det är hela album med artister och band samt CD singlar man har och några tidigare lånade skivor. Man kan se det som man såg det då - säkerhetskopierat ifall något oförutsett inträffar som hårddisk som lägger av eller havererat. Även om man har kvar mängder är några borta för förmodligen alltid. Inget man saknar. Can a biz tro.
Egen samling med dåtida personliga favoriter. Kopierade framsidan på trippel CD boxen man har, bilden finns endast i hårddisk och aldrig utgiven fysiskt. Denna egna samling skiljer sig markant från ursprunget. Gör det själv har varit självklart sedan 80 talet.

2 kommentarer:

  1. Man samlar ihop vad man tycker bäst om och gör egna "boxar" i Mp3 mappar, något av en bättre fortsättning på vad man gjorde med vinylskivor och kassettband vilket var enda alternativet på 70 och 80 talet. De flesta man kände då har nog vuxit upp skaffat familj och barn och helt lämnat tiden när man kopierade vinylskivor till kassettband och ibland även från kassettband till kassettband. Tider som man aldrig glömmer när man har kvar en del från den tiden som kablar och dubbla kassettdäck samt en hel del till. Det var tider.

    SvaraRadera
  2. Rolig och stundtals uppiggande musik som tyvärr spelades väl mycket åtminstone somliga låtar att man gör allt för att undvika dem! Mycket av det som flödade efter år 2010 är rena avfallet och inget man orkar ens nämna i något avseende. Då är tystnaden bästa medicinen.

    SvaraRadera