söndag 30 juni 2024

Söndag 30 Juni

Så hade man haft 4 veckor långledighet från avfall AB, sista dagen i frihet lider mot sitt slut.
Testade Dual USB fan och kom fram till att vid vindrutan passar den inte när man då saknar delvis sikt framåt så den tanken blev utesluten omgående!
Bak på hatthyllan däremot passade den likt handen i handsken. Dessutom kan den drivas med hjälp av en powerbank. Då blir det som i nyare bilar automatisk fläkt med främsta skillnaden att den här har dubbla fläktar och fördelen är att man aldrig har några passagerare med så den enda som kan få värk i nacken är undertecknad 
själv!
Man kände sig sugen på naturgodis men kom av okänd anledning ihåg det när man stod i kassan! Det blev handlat sedvanliga livsmedel med undantag för det understruket med rött vilket var en förvånande överraskning. I övrigt är det söndag och man är ganska trött. Can a biz tro.
Termos kannan man köpte tidigare blev premiär för i fredags och den håller kaffet lagom varmt, som det ofta är personligen hellre sent än aldrig den verkar bra och robust. Mätte nyss vattenmängd i senaste perkolatorn vilket blev 2.3 liter så det betyder att drygt 1.3 liter går i termos kannan och sista litern blir till gamla termosen. Så fick man fram det till slut.

Lördag (på Sömndag)

Lördag var ganska bra trots allt. Gjorde beställning på lite produkter som sinar för utan vill man inte bli och bättre att vara ute i god tid innan de tar slut.
Tvättmedel naturligt milt doftande när den håller på att ta slut. Förpackningen är skön i kartong med plastpåse för innehållet. Praktiskt, miljövänligt och bra.
Även om man har kvar över halva flaskan har man hellre för mycket än tvärtom. Bra shampoo med hampa i.
Duschtvål så bra en duschtvål kan bli! När man är allergiker är huden extra känslig och det är skönt att ha hittat en riktigt bra duschtvål både dryg och skonsam.
En tub av 2 tog slut så det gäller att fylla på "lagret" i badrumshyllan.
Även om en del av produkterna har höjts en hel del i pris får man produkter som håller måttet för ens egna behov.
Chokladkakor som blivit dyrare men än så länge kan man beställa dem vilket man gör när man behöver något annat därifrån.
Det som tidigare rörde sig om totalt strax över 500 till strax över 700 kronor har ej förväntat landat på mellan 900-1100 kronor, antagligen att inflationens baksmälla kommer att dröja kvar fram till 2025. Så länge får man betala mer det är det absolut värt. Can a biz tro.

Lördagskväll
Blev det att göra något helt annat än man brukar. Man tog helt sonika bussen till Umeå och gick och tittade på Wheels cruisingen, man tog med sig surfplattan, vattenflaska, mobiltelefoner och begav sig iväg. Jo, trevligt var det.
Fotograferade en del och filmade en del och det stämmer nog med att antalet besökare måste ha landat på tusen människor.
Uppe längs Storgatan gled bilarna långsamt förbi och stämningen var bra. Många bilar imponerade, flertalet kända bilmodeller såg man.
Dom hade tur med vädret, tack och lov slapp man då se alltför många Epa traktorer klimatet var precis lagom och plusgrader lyste med sin närvaro!
Som sagt åtskilliga bilar kom, gled långsamt förbi precis som de ska göra. Det blev en rask promenad till busshållplatsen som man hann med 2 minuters marginal. Sedan åkte man hem och hade bilder och filmklipp att se idag sömndag. Slutet gott.

lördag 29 juni 2024

Fredag 28 Juni (Handla)

Ibland har man tur att få tag på ganska exakt vad man är ute efter.


Upptäckte att tuben fotkräm med Kunzea snart tar slut så man gick för att kolla ifall den fanns att tillgå - och det gjorde den så den tog man kvickt! såg sedan att det fanns både badrumsspray och diskmedel så naturligtvis tog man 1 av vardera. Grapefrukt i diskhon och citronblom i badrummet kan bli friska dofter tillsammans med allrent och doften av rabarber! Sistnämnda är förvånansvärt effektiv.
Hade den inte förra gången man tvättade men idag tog man mod till sig och köpte en flaska tvätt vinäger. Används som sköljmedel när man tvättar. Bättre än ättika när alla former av stinkande sköljmedel är helt uteslutet!
Med drygt 2 rullar kvar ansåg man att utan toapapper kan man inte vara så det blev en resa till Klockarbäcken och handla "några delar" som fattades.
Förutom livsmedel fann man den alltid saknade femte matlådan så nu har man 5 stycken 2 Ikea 2 stycken rosa som man lite ironiskt kallar smultron när femte lådan har namnet blåbär.
Man brukar alltid passera förbutiken men idag kollade man noga och fantastiskt nog hade de baguette räkor! och man tog 2 stycken och inte för att man någonsin haft någon tur i spel eller lotteri köpte den på bilden ovan det blev en dubbetriss. Can a biz tro.
Kom på att man får digitala kvitton så man blev förvånad att man fick ett fysiskt men det gör å andra sidan inget. 1FF.

torsdag 27 juni 2024

Torsdag 27 Juni (Filmer)

Tänkte att paketet lär knappast komma innan helgen när man börjar jobba på måndag och har begränsad tid att hämta någon beställning då.
Vid 14:30 tiden idag fick man meddelande att paketet fanns att hämta, hann tänka en del på vägen dit att hoppas att det inte är någon QR kod för det har man inte på mobilen utom en. Paketet hämtades vilket framgår av bilden ovan.
Följesedel ja, helt i sin ordning. Filmer välemballerade. Fantastiskt att man upptäckt en Filmbutik på nätet när alla de andra upphört verksamheten en efter en.
Något som förvånade en mest var filmerna med plast runt omkring. Det betyder att de aldrig varit spelade alls! Inte mindre än 4 av de 10 man beställde är/var inplastade, det är en form av plombering man tidigare möttes av i livsmedelsbutiker när man köpte filmer där. Can a biz tro.

En sak är helt säkert vilket är att kommer att behålla 9 av 10 filmer. DVD listan senast uppdaterad 2012 sedan 2023 blev uppdaterad idag även om en del jobb återstår innan den är helt korrekt och överensstämmande.

onsdag 26 juni 2024

Onsdag 26 Juni lugnt och Stilla

Emellanåt behöver man lugn och ro och all tid över personligen. Man är inte ungdom längre, passerat 50 strecket med råge dessutom diagnos man har gör att man inte har ens i närheten av kapaciteten man hade för 10 år sedan.
ÄNTLIGEN! Fick man tag på Latte Macchiato ice coffee som Willys valde att utesluta. Det hade man aldrig trott när butiken aldrig tidigare haft just denna! Anledningen varför det blev dyrare än beräknat var för att man köpte en termos kanna vilket var säkert 10-15 år sedan man köpte och den gamla luktade illa ur varvid man lämnade hos åvc. Sedan blev det att handla för kommande vecka vegobullar och potatiskroketter. Falafel, grönsaksbullar och spenat&ostbiff var länge sedan man handlade. Ugnspannkaka är nog 4 år sedan man köpte. Raggmunkar är bra alternativ. Sedan köpte man ett magasin man aldrig har sett eller ens känt till som visar sig vara sista numret när tidningen läggs ner! Snacka om snopet.
Blir intressant läsning framöver när ögonen orkar och tiden finns. De flesta sjukdomar, hälsoproblem, diagnoser som följer konsekvenserna av usel metabolism hade kunnat förhindras ifall människor tagit del av alternativa livsmedel istället för att hålla hårt om chark och mejeriprodukter. Valet är naturligtvis frivilligt. Undertecknad har av naturliga skäl valt bort chark och mejeriprodukter till fördel för vego och växtbaserade livsmedel. En ny värld öppnades för den som för länge sedan tröttnat på chark och mejeriprodukter!
Programvaran som möjliggör att själv kunna scanna in såväl kvitton, bilder som dokument. Ångrar inte en sekund att man skaffade skrivaren med samtliga funktioner enligt bilden, även om man främst använder scanna och utskrifter. Can a biz tro.

Skrivaren köptes 2023 och har varit till stor nytta när man sparar kvitton i mobilen vilket är affektionsvärde. Lite dumt att hp har programvaran online så för att använda programvaran måste man vara ansluten till internet vilket känns rent svinaktigt! Att ladda ner programvaran hade förenklat allt men allt inom den digitala världen idag handlar om profit och ägande som företag gjorde på bl a 90 talet där de tog betalt för installationer  och åter installationer.

tisdag 25 juni 2024

Tisdag 25 Juni Shopping

Jo, det blev en hel del shopping men främst vad som nödvändigt är. "Kung för en dag" som bror brukar uttrycka sig. När en mindre bra månad närmar sig slutet känns det sisådär men man gör vad man kan trots allt.
Allra först blev det att införskaffa K-skydd och blyersättning Mashgin fungerar inte riktigt som det var tänkt, kvitto kom inte automatiskt. En liten miss där.
Drivmedel är ett måste för att man ska kunna använda bilen! Räknade ut att man hade 17 liter kvar i tanken men det visste man ju inte innan och åka iväg på chansning gör man inte! Därmed blev det att tanka bilen. Känns riktigt bra att ha en trygg och någorlunda säker framfart.
Även fastän man har viss mängd kvar blev det att handla tobak för kommande månad och lite utöver månaden.
Ett microSD kort till surfplattan på lämpliga 64Gb och en hastighet på 140 MB/s. Surfplattan meddelade att det var "långsam" men samtidigt vem har bråttom? Kanske 1500 MB/s hade varit lämpligt? Det finns kapacitet för upp till 1Tb minneskort men 1500-1800 kronor känns för dyrt för närvarande! Dessutom behöver man inte så mycket lagringsutrymme, åtminstone inte just nu.
Tittade runt i butiken likt en egen uppdatering om vad som finns och fick syn på fläktar. Visserligen har man 6 fungerande fläktar i bostaden inklusive handfläkten, dom hade en kartong med ovanstående dubbel USB fläkt kvar och naturligtvis greppade man den och den fungerar alldeles utmärkt! Ledad universalhållare var aldrig tänkt till undertecknad utan bror och så blev det.
Ställbara fläktar är perfekt och idag blev det rejäl värmebölja! Så det passar alldeles utmärkt med fläktar i överflöd en sval bostad är det ultimata när värmen återkommer det kände man Juli 2018. Klimatet i bostaden blir olidligt utan fläktar och det hade blivit sömnlösa nätter utan fläktar!
Det är knappast lyxigt att ha livsmedel hemma. Överdrivet ekonomisk kanske man blivit men man äter ungefär som när man knappt hade en matbit hemma, det har blivit så och man är van att spisa lagom när man alltid varit överviktig då blir man inte lika hungrig som de som har hög ämnesomsättning. Can a biz tro.
Alla vitaminer mer eller mindre kan nog vara skadliga ifall man överdoserar likt med vatten ifall man överskrider med för många liter drabbas man av förgiftning och i sämsta fall får det allvarliga konsekvenser. Dagligt intag kan vara tillräckligt ibland kan man ha överskott av någon vitamin då kan det bästa vara att upphöra använda preparatet. Många människor verkar ibland ha överlämnat egna tänkandet till hälsokostbutiker eller sjukvården. Skrämmande.

måndag 24 juni 2024

Måndag 24 Juni (Underhållning)

Lämplig rubrik för inlägget. I väntan på paketet kan man alltid skriva om vad man vet beträffande innehållet.
En svensk film från 1976 man hört talas om i det dunkla, antagligen aldrig sett så tillvida den inte visats i Tv men inget man har blekaste minne av.
Kan hända att man såg serien när det begav sig och den visades på Tv, helt omöjligt är det inte men hur man såg Tv för 45 år sedan minns man och det var flaxigt så man har minnesbilder.
Likaså när det kommer till den serien man har fragment av minnesbilder det blir intressant att återse serien.
Den filmen hörde man talas om på 80 talet men såg den aldrig då. Såg den nog någon gång under 90 talet och har Blues Brothers 2000 men inte denna.
Dessa grabbar såg man på Tv på 90 talet och vad man minns hade de något sommarlovsprogram där de hade någon tävling sedan hörde man talas om att de gjort någon skiva och åkte ut på turne, skivans titel minns man "stålkam, brylcreme och Gällivarehäng". Denna DVD video släpptes 2005.
Ibland kan det bli intressant att se film man aldrig ens hört talas om, som i det här fallet. Handlingen lät lockande i alla fall. En film man aldrig såg i början av 2000 talet så det kan bli underhållande.
Svensk thrillerdrama från 2005, som man heller aldrig har varken hört talas om eller sett. Handlingen verkar intressant och står i stark kontrast till årstiden vi har för närvarande.
Har inget minne av att man sett serien det enda man minns från året 1998 var att det var sommaren som regnade bort! Strax efter midsommarhelgen blev det ihållande regn som i princip varade fram till september eller oktober. Ifall Tv visade denna var den antagligen en ytterst klen tröst när vädret var som det var.
Det blir långt mellan filmerna av den regissören men det händer att man köper en och annan film och denna lät som en trevlig handling "Stockholm 1982" vilket man osökt kommer in på en annan film man har "Tjenare Kungen!" Som har liknande handling. Filmen är från 2013. Can a biz tro.
Höll på att glömma filmen man inte heller har sett, uppföljaren till "100 åringen" från 2013, dröjde tydligen till 2016. Flaskan Robert Gustafsson håller i på bilden känns igen. Pressbyrån sålde drycken något år och man köpte 2 flaskor. Minns aldrig smaken och flaskorna är för länge sedan slängda. Nåja, det blir nog bra när man nu får hem paketet.