tisdag 18 juni 2024

Växter Till Akvarium

Visserligen har man växter sedan tidigare och sedan begynnelsen för 15 år sedan har man nog haft de flesta sorter. Dessa har funnits, varat något tag och sedan försvunnit dels genom ovarsam hantering men även fiskar (som alltid är hungriga) har ätit upp en del av dem. Flertalet har man dock kvar när de inte är intressanta för fiskar, snäckor, räkor eller grodor.
Gälört placerades lämpligen i 65 liters akvariet där belysningen som klimatet verkar allra mest naturligt. Har även Anubias där liksom andra växter.
Snäckört är en trevlig växt som har sitt ursprung från Thailand och den fick plats i grodakvariet där man även har Zebra snäckor och några guppy fiskar förutom grodorna och de "nya" grodorna.
Dvärganubias passar bra som kontrast till 105 liters akvariet liten växt stort akvarium helt enkelt. Sedan får man se hur de kan komma att trivas i varsina akvarier. I fjärde akvariet som står och väntar på eventuella nya arter är det knappt några växter alls, de enda som finns där för närvarande är malaysiska sandsnäckor. Det står lite på "tomgång" där man har den batteridrivna bubbelpumpen och ibland ser man att det är några enstaka snäckor som är på glaset alltså glasväggar. Can a biz tro.

1 kommentar:

  1. När man placerat växter i respektive akvarium blev det att prova att avlägsna en växt man inte vet riktigt när man köpte men den har varit med ett tag och den var kvar i krukan den var lite knepig att plocka upp när den hade "rotat" sig i gruset på botten. Det gick efter lite lirkande och där den hade stått ställde man Dvärganubias plantan. Såhär i efterhand förstår man varför plantan Snäckört har sitt namn, det dröjde inte länge tills det var snäckor på bladen! Tydligen uppskattad av snäckor. Sedan blev det att lägga ner vad man antar är Hornsärv i stora akvariet. Efter något dygn i "karantän" la man ner den vilket är en typ av flytväxt. Dessförinnan hade man håvat upp den gamla flytväxten. Det kan bli bra med lite omväxling för fiskar och de andra växterna.

    SvaraRadera