måndag 24 juni 2024

Måndag 24 Juni (Underhållning)

Lämplig rubrik för inlägget. I väntan på paketet kan man alltid skriva om vad man vet beträffande innehållet.
En svensk film från 1976 man hört talas om i det dunkla, antagligen aldrig sett så tillvida den inte visats i Tv men inget man har blekaste minne av.
Kan hända att man såg serien när det begav sig och den visades på Tv, helt omöjligt är det inte men hur man såg Tv för 45 år sedan minns man och det var flaxigt så man har minnesbilder.
Likaså när det kommer till den serien man har fragment av minnesbilder det blir intressant att återse serien.
Den filmen hörde man talas om på 80 talet men såg den aldrig då. Såg den nog någon gång under 90 talet och har Blues Brothers 2000 men inte denna.
Dessa grabbar såg man på Tv på 90 talet och vad man minns hade de något sommarlovsprogram där de hade någon tävling sedan hörde man talas om att de gjort någon skiva och åkte ut på turne, skivans titel minns man "stålkam, brylcreme och Gällivarehäng". Denna DVD video släpptes 2005.
Ibland kan det bli intressant att se film man aldrig ens hört talas om, som i det här fallet. Handlingen lät lockande i alla fall. En film man aldrig såg i början av 2000 talet så det kan bli underhållande.
Svensk thrillerdrama från 2005, som man heller aldrig har varken hört talas om eller sett. Handlingen verkar intressant och står i stark kontrast till årstiden vi har för närvarande.
Har inget minne av att man sett serien det enda man minns från året 1998 var att det var sommaren som regnade bort! Strax efter midsommarhelgen blev det ihållande regn som i princip varade fram till september eller oktober. Ifall Tv visade denna var den antagligen en ytterst klen tröst när vädret var som det var.
Det blir långt mellan filmerna av den regissören men det händer att man köper en och annan film och denna lät som en trevlig handling "Stockholm 1982" vilket man osökt kommer in på en annan film man har "Tjenare Kungen!" Som har liknande handling. Filmen är från 2013. Can a biz tro.
Höll på att glömma filmen man inte heller har sett, uppföljaren till "100 åringen" från 2013, dröjde tydligen till 2016. Flaskan Robert Gustafsson håller i på bilden känns igen. Pressbyrån sålde drycken något år och man köpte 2 flaskor. Minns aldrig smaken och flaskorna är för länge sedan slängda. Nåja, det blir nog bra när man nu får hem paketet.

1 kommentar:

  1. De tre första filmerna/serierna har man varit på jakt efter under minst 20 års tid, utan att lyckas pga simpla orsaker som dåligt ekonomiskt när tillgängligheten funnits för att i nästa stund när det ekonomiska läget varit stabilt har tillgängligheten lyst med sin frånvaro och sedan har det hela runnit ut i sanden. Dock skam den som ger sig! Nu ser det ut som man kan komma att lyckas, och däremellan har mycket vatten runnit under broarna och åtskilliga filmer har både köpts och beställts. Det är man glad för.

    Även om det idag (sedan åtskilliga år tillbaka) finns alla möjliga former av streaming tjänster och man får möjlighet att se filmer, dokusåpor, dokumentärer, serier och allt vad det nu är ifall man ansluter sig till någon leverantör av dessa tjänster och de har alla olika prisklasser på utbuden vilket kan ju tyckas vara bra ifall man dessutom vill "följa med i tiden" och vad som är vanligt nu. Men när man knappt ser på Tv såsom nyheter och väder och än mindre program, serier, filmer och annat dels för att man tidigare sällan orkade pga jobbet och nu har man inte intresset längre. Fördelen med DVD video är att man ser exakt när man vill och kan se desto mer än när man väljer något via streamingtjänster. Därmed fattade man beslut om inga streamingtjänster utan DVD video istället. Det kan komma tid när streamingtjänster tappar eller försvinner, då ser man med fördel på filmer mm som man äger!

    SvaraRadera