söndag 23 juni 2024

Lördag 22 Juni

En dag som varit sådär. Förmodligen en av de sämre dagar en midsommarhelg som varit tråkig men tråkigt måste man ha emellanåt för allt i livet kan inte vara positivt, givande och balanserat. Läste i torsdags att den kända skådespelaren avlidit.
I Sverige har otalet filmer censurerats eller blivit totalförbjudna sedan 1980 talet och framåt, en av anledningarna att man på 90 talet fann intresse i skräckfilmer och ej censurerade sådana vilket gjorde att man började beställa sk "Engelska köp filmer" och även en hel del annat. Intressant med just den filmen som omnämns så man letade efter någonstans att beställa den.
Och visst fann man den så beställning gjordes i fredags (igår) men inte enbart den utan inte mindre än 9 filmer ytterligare fördelar när DVD video började släppas var att man upptäckte allt extra material som också fanns på disc eller discar. Tanken är att ha något att se kommande dagar och/eller i juli på helger som kommer. Beroende på leveranstid men man hoppas att det dyker upp om några dagar. Man har aldrig hängt med i vilka filmer som släppts efter 2014 utom de man har sett och har (DVD såklart).
Satte i microSD kortet man har till Kuura Bass hörlurarna i surfplattan och det visar sig finnas 60Gb kvar så cirka 4Gb är använt till musik. Det blir i alla fall att köpa ett nytt microSD kort till plattan när det är skönt att kunna använda hörlurarna med musik annars kom frågan upp direkt plattan upptäckte kortet ifall det skulle vara till extra till plattan men då hade man varit tvungen att formatera det.
MicroSD kortet i Moto e6 play mobilen var förvånande nog på 16Gb, i Doogee och Moto G31 sitter minneskort på 32Gb vardera. Man hade för sig att samtliga 3 mobilerna hade varsitt 32Gb kort men så var icke fallet. Det kändes aningen snopet men så kan det vara ibland det har sina orsaker såsom att butiken man köpte kortet i just vid tillfället inte hade bättre eller mer för en viss summa så fick det bli så lagom för dåtida ändamål. Can a biz tro.

Till Doogee mobilen köpte man förra året en extern USB-C sticka som fungerar som backup avseende säkerhetskopiering hos Doogee mobilen, ifall något händer så går inte allt innehåll förlorat. Man lärde sig i slutet av 90 talet hur bräckliga datorer är och med den erfarenheten vill man inte stå utan skydd så år 2011 köptes första externa hårddisken men ovarsam hantering gjorde att man köpte en annan och den har man kvar än idag och allt av personligt värde även kallat affektionsvärde blev sparat på dessa sedermera kopierades alltsammans till den nyare externa hårddisken. Något man aldrig har ångrat.

1 kommentar:

  1. Filmen Baltic Storm blir intressant att se när allt kring "olyckan" varit dolt, dimmigt, suddigt och man har aldrig haft möjlighet att beställa Stefan Torsells bok "M/S Estonia: svenska statens haveri" men lyckas man beställa den någonstans kan det bli mer klarhet i vad som istället skapats till byråkrati, med förmodligen avsikt att förvilla som vilseleda det svenska folket. 852 människor miste livet år 1994 men det är politiskt och inte en stor "havsolycka". Man kan återkomma till vad som hände eller så gör man som undertecknad beställer filmen och boken och bildar en helhetsbild av vad som egentligen hände i verkligheten och allt som försökt att döljas. Stefan Torsell var enligt vad man läst utbildad sjökapten för tiden när detta inträffade därav har han kunnat skriva boken. Vad många svenskar inte orkar ta del av det politiska tvingas de ändå delta i ofrivilligt när mycket beslutsfattas i många fall utan svenska folkets medvetande eller samtycke! EU valet var ju en bluff! Nåja, man orkar inte skriva mycket mer om eländena

    SvaraRadera